Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: Zo doe je een goede ski warming-up

Wintersportredacteur

Je hebt je skikleding aan en je ski’s bij de hand. Snel de skibus in en op naar de piste! Je stapt de lift in en eenmaal boven wil je het liefst meteen van de pistes gaan genieten. Toch is het verstandig dat je nog heel even de tijd neemt om op te warmen. En nee niet door je skipak dicht te ritsen en je handschoenen aan te trekken, maar door een warming-up. 

Skiën is sporten en dus is een goede warming-up ontzettend belangrijk. Je voorkomt niet alleen blessures, maar ook spierpijn. CheckYeti heeft samen met skilerares Jessica van skischool Vacancia in Sölden 5 simpele stappen voor een warming-up op een rijtje gezet. Het kost je een paar minuten, maar daar heb je de rest van de dag (en week) profijt van!

Stap 1: zwaai de armen los

Warm de spieren in je armen op door een draaiende beweging te maken. Doe dit met beide armen tegelijk, minimaal één minuut.

Stap 2: draai de heupen

Nu wordt het tijd om met de heupen te draaien. Zet je benen een beetje uit elkaar, plaats je armen in je zij en draai je heupen een paar keer naar links en naar rechts. Staat die leuke skileraar of skilerares in de buurt? Doe dit dan extra zwoel!

Stap 3: de benen

Prik je skistokken in de sneeuw, zodat je erop kunt leunen. Kijk goed om je heen, want je wilt natuurlijk niemand een trap verkopen. Zwaai heen en weer met je linkerbeen en doe daarna hetzelfde met je rechterbeen. Minimaal 10 keer per been.

Stap 4: buig de knieën

Laat je stokken in de sneeuw staan, want ook bij deze oefening heb je ze nodig. Strek je armen, zet je benen iets uit elkaar en zak in de skihouding. Doe dit 10 keer snel achter elkaar en 10 keer langzaam. Voel je het al in je bovenbenen?

Stap 5: rennen op de plaats

Merk je dat je lekker warm begint te worden? Dan is het nu tijd voor de laatste oefening. Nog even een minuutje joggen op de plaats en je kunt aan je eerste afdaling beginnen.

Benieuwd hoe dat alles nou precies moet?

Nog meer tips van de ski-experts van CheckYeti

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in