Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ZIEN: mini documentaire voor snowboardliefhebbers

Wintersportredacteur

Wie denkt dat snowboarden alleen in de sneeuw kan heeft het mis. Dit is ook mogelijk zonder sneeuw. Maak kennis met de sport mountainboarding. Het is net als snowboarden alleen dan op wieltjes. In de onderstaande mini documentaire is te zien hoe mountainboarding in zijn werking gaat. Benieuwd?

Mountainboarding

Mountainboarding is ontstaan in de jaren zeventig. Het is een combinatie tussen skateboarden en snowboarden. Veel skateboarders wilden af van de ruwe oppervlaktes waarop geskate werd. De sport is ontwikkeld op gras. Mountainboarden werd in 1995 bekend toen de eerste mountainboards van hoge kwaliteit werden verkocht in gespecialiseerde winkels wereldwijd. Ook in de afgelopen jaren is de kwaliteit van deze mountainboards sterk verbeterd. 

Vandaag de dag is mountainboarden aan het uitgroeien tot een wereldwijd bekende sport met tienduizenden beoefenaars. Er worden verschillende mountainboardcompetities georganiseerd. De competities komen zowel nationaal, als Europees en wereldwijd voor. De wereldkampioenschappen vinden plaats in verschillende disciplines, namelijk: boardercross, big air, freestyle, slopestyle, speed en freeride.

Mini documentaire

In de mini documentaire, gemaakt door mountainboarder, fotograaf en filmmaker Amon Shaw, krijg je de oorsprong van het mountainboarden te zien en waar de sport in de toekomst heen zal gaan. Hoe tof zou het zijn als je met of zonder sneeuw gewoon het hele jaar door met een board kunt genieten van de bergen? Bekijk de mini documentaire hieronder en laat je inspireren door de mountainboardsport.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in