Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zaken die je moet regelen voordat je op wintersport gaat

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een wintersportvakantie is een heerlijke manier om te ontspannen en van de natuur te genieten. Het plannen van een wintersportvakantie kan een vermoeiende taak zijn, vooral omdat je zo veel voorbereidingen moet treffen. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je op wintersport gaat, om ervoor te zorgen dat je vakantie zo aangenaam en probleemloos mogelijk verloopt. In dit artikel bespreken we enkele zaken die je moet regelen voordat je op wintersport gaat. Lees snel verder!

Maar vooraf een goede planning

Als je op wintersport gaat is het ook altijd handig om vooraf een goede planning te maken. Zo kan het handig zijn om de praktische zaken vooraf al zo goed mogelijk te regelen. Denk aan het boeken van een parkeerplaats als je wilt parkeren eindhoven airport, het regelen van vervoer van en naar de eindbestemming vanaf het vliegveld daar, het verzamelen van belangrijke documenten en het afsluiten van een zorgverzekering met een goede dekking. Dit voorkomt dat je vlak voor of tijdens de wintersport voor verrassingen komt te staan. 

Zorg voor gepaste kleding

Het is vanzelfsprekend dat je je warm moet aankleden als je op skivakantie gaat. Onderschat dit dan ook niet! Het laatste wat je wilt is dat je ergens bovenop een piste staat en dat je ijskoude handen of voeten hebt. Zorg ook dat je van tevoren even uitzoekt hoe koud het gaat worden in het skigebied waar je naartoe gaat. Zorg ten eerste dat je een thermo broek en thermoshirt mee hebt. Dit is ideaal voor onder je skikleding en zorgt ervoor dat het warm blijft onder de kleding. Zo heb je een goed eerste laagje. De tweede laag kan een warme trui zijn of pullover. Zorg ervoor dat je er wel goed in kunt bewegen. Voor een derde laag kies je een goed geïsoleerde ski jas. Let er ook op bij het aanschaffen van de ski jas dat je echt een ski jas koopt en niet een winterjas. Een winterjas zal vast ook warm genoeg zijn, maar deze gaan sneller kapot wanneer je valt en zullen over het algemeen slechter ventileren en waterbestendig zijn.

Ski- of snowboardlessen boeken

Als je nog niet eerder op wintersport bent geweest, is het een goed idee om skilessen of snowboardlessen te boeken. Op deze manier krijg je de basis van het skieën of snowboarden sneller onder de knie. Afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je al hebt wordt je dan ingedeeld in een groep. Je kunt ook kiezen voor privélessen als dat je fijner lijkt. Vaak zijn de lessen in de ochtend aan te raden, zodat je na de les zelf lekker op avontuur kunt gaan in het skigebied. In veel skigebieden kun je de lessen ook ter plekke regelen, maar om te voorkomen dat groepen al vol zitten kan je altijd even nakijken of je dit van tevoren al kunt boeken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in