Nieuwsalert per mail ontvangen

Worldcup wedstrijden Aspen (USA) en Lake Louise (Can)

Aankomend weekend zal de Worldcup weer een vervolg krijgen. Waar de afgelopen twee wedstrijden voor zowel de mannen als de vrouwen op dezelfde locatie werden gehouden, zal dat dit weekend even anders verlopen.De mannen gaan strijden voor een podiumplaats in Lake Louise (Canada) en de vrouwen pakken het vliegtuig richting Aspen (USA). Naast de wedstrijden zal de wedstrijdvorm voor beide geslachten ook anders zijn. De mannen starten op zaterdag met Downhill en de vrouwen met de Reuzenslalom. Op zondag hebben de mannen een Super G wedstrijd en de vrouwen de Slalom. Een spannend weekend waarbij de spanning gegarandeerd op zal gaan lopen. Even korte informatie over beide landen in dit artikel

Lake Louise:
Sinds de Olympische winterspelen in 1988 is Lake Louise in het wereldbeker circuit niet meer weg te denken. Lake Louise is een van de mooiste plekken van het gebied. Met de ligging midden in de Canadese Rockies en gelegen aan een ongerept meer krijg je al kippenvel bij de gedachte. De lokale gletsjers en het spectaculaire uitzicht zorgt voor prachtige plaatjes.

Bijna alle wedstrijden in Lake Louise zorgen voor opmerkelijke en gedenkwaardige momenten in het wereldbeker toernooi.
In maart 1980 werd de allereerste World Cup Downhill in Lake Louise georganiseerd met financiele steun van Molson Brouwerij (grote bierbrouwerij in Amerika). De eerste winnaar van de wedstrijd was de Italiaan Herbert Plank.

Winnaars vorig jaar:

  • Downhill: Cuche Didier (Zwitserland)
  • Super G: SVINDAL Aksel Lund (Noorwegen)

Aspen:
Aspen, ook wel de meeste populaire stad van Pitkin County Colorado genoemd is vanaf 1939 een begrip geworden in de skiwereld. De Southern Rocky Championships werden gehouden op de pistes van Aspen. De lokale bevolking noemen de Aspen Mountain ook wel Ajax. Door het succes werd Aspen bekender en bekender en werd een trekpleister voor toeristen.

De eerste winnaar van het parcour was de Italiaan Zeno Como en bij de vrouwen was dat Dagmar Rom.

Winnaars vorig jaar:

  • Super slalom: Viktoria Rebensburg (Duitsland)
  • Slalom: Marlies Schild (Oostenrijk)

 

 

Ook dit weekend zullen wij jullie op de hoogte houden van het nieuws in Aspen en Lake Louise.

 

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in