Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup wedstrijden in Zwitserland dit seizoen weer met publiek

finish world Cup Adelboden

© Tourismus Adelboden - Lenk - Kandersteg, swiss-image.ch/Peter Klaunzer

Wintersportredacteur

De World Cup wedstrijden in Zwitserland zullen weer als vanouds een feestje worden dit seizoen. Er mag namelijk weer publiek aanwezig zijn tijdens de wedstrijden. Omdat ze ook in Zwitserland nog te maken hebben met coronamaatregelen, moeten bezoekers wel een 3-G-bewijs laten zien. Dat betekent dat ze gevaccineerd, getest of genezen moeten zijn. De Zwitserse skigebieden kijken er in elk geval weer naar uit om bezoekers te mogen ontvangen!

Dit geldt niet alleen voor de wedstrijden in het alpineskiën. Ook bij langlaufen, skispringen, snowboarden, skircross, freestyle en telemarken zijn toeschouwers weer welkom.

Meer dan alleen een wedstrijd skiën

Een World Cup wedstrijd is zoveel meer dan alleen de atleten die om de snelste tijd komen strijden. In de week voorafgaand aan de wedstrijd en het weekend zelf zijn vaak allerlei extra activiteiten in het gastskigebied georganiseerd. Natuurlijk kunnen de bezoekers kaarten kopen voor het finishgebied, maar ook een bezoekje aan speciale fandorpen en VIP-services hoort bij de mogelijkheden. Daarnaast ontbreken ook de nodige feestjes niet en zijn er natuurlijk de prijsceremonies. Al met al is een World Cup race een groot evenement met duizenden bezoekers. Je kunt je voorstellen dat ze in Zwitserland blij zijn dat de evenementen dit jaar weer met toeschouwers en bezoekers gehouden kunnen worden.

Veiligheid voorop

Bij het organiseren van de World Cup wedstrijden in Zwitserland staat veiligheid natuurlijk voorop. Het doel is om een zo veilig mogelijke wedstrijd voor zowel de atleten als het publiek te organiseren. Daarom geldt ook voor de wedstrijden dat bezoekers een Covid-19 certificaat, ook wel 3-G-bewijs genoemd, moeten laten zien. Hiermee tonen ze aan dat ze gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of recent genezen van corona. Het is nog even afwachten hoeveel toeschouwers er per wedstrijd aanwezig mogen zijn, dat is afhankelijk van hoe het op dat moment met de coronabesmettingen en ziekenhuisbezetting gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in