Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup St. Anton afgezegd: Vonn moet comeback uitstellen

Wintersportredacteur

Komend weekend stonden de speedraces in St. Anton op de planning, maar vanwege het weer kunnen deze helaas niet doorgaan. Er is te veel sneeuw gevallen, waardoor nu de afdaling en super-G voor de vrouwen afgelast zijn. Het is niet alleen onmogelijk om het parcours op tijd klaar te hebben, het is ook te gevaarlijk voor de vrijwilligers.

World Cup afgezegd

Dit jaar zou St. Anton voor het eerst sinds jaren weer wereldbekerwedstrijden organiseren. De laatste keer was namelijk in 2013, dus het was voor de racers een mooie kans om de uitdaging van de Arlberg Kandahar Races weer aan t gaan. Al sinds 1928 worden hier wedstrijden gehouden, alleen de laatste jaren was St. Anton geen stop meer in de wereldbekeragenda.

Helaas gaan de wedstrijden dus dit jaar niet door vanwege het weer. De grote hoeveelheden sneeuw zorgen voor problemen op het parcours. Een wedstrijdpiste moet keihard zijn, kijk maar naar de afdaling in Stelvio, en met deze hoeveelheden verse sneeuw is dat onmogelijk. Er is de afgelopen dagen drie meter sneeuw gevallen, dus zou er bijna 120.000 kubieke meter sneeuw van het parcours moeten worden gehaald. Daarnaast geldt er ook een hoog lawinegevaar, waardoor de medewerkers van de organisatie ook nog eens gevaar lopen.

 

Comeback Lindsey Vonn

De wedstrijden in St. Anton zouden de eerste wedstrijden van Lindsey Vonn van dit seizoen zijn. Door een valpartij tijdens een training in Lake Louise raakte de Amerikaanse skiester geblesseerd aan haar knie en kon daarom dit seizoen nog niet in actie komen. Aan het begin van het seizoen kondigde Vonn al aan dat dit haar laatste seizoen zou zijn, maar na het missen van de World Cup in Lake Louise kwam ze hierop terug. Ze wilde op haar favoriete wedstrijdpiste minstens nog een wedstrijd doen, dus zullen we haar volgend seizoen ook nog in actie zien.

Problemen door te veel sneeuw

De gecancelde wedstrijd in St. Anton is niet het enige nare gevolg van de hevige sneeuwval. Gisteren overleed in dit gebied een 16-jarige jongen nadat hij buiten in een lawine terecht kwam. Ook andere delen van Oostenrijk ondervinden problemen door de grote hoeveelheid sneeuw die in korte tijd valt. De bewoners zijn de hele dag bezig met sneeuwruimen, maar ze kunnen het niet bijhouden. De weersvoorspellingen zien er ook niet heel gunstig uit. Vandaag en gisteren kon er nog bijna een meter sneeuw vallen op sommige plaatsen. Meer daarover lees je in onderstaand bericht.

Sneeuwupdate: weer bijna een meter sneeuw onderweg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in