Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup in Lech met publiek dit jaar

Wintersportredacteur

Na een jaar de World Cup wedstrijden georganiseerd te hebben zonder publiek, mogen er dit seizoen weer toeschouwers aanwezig zijn tijdens de parallel reuzenslalom op 13 en 14 november aanstaande in Lech am Arlberg. Alle voorbereidingen voor het evenement zijn inmiddels in volle gang en de kaartverkoop start morgen. Er mogen dit jaar 3000 toeschouwers aanwezig zijn. De sfeer zal heel anders zijn dan vorig jaar!

Lech am Arlberg was vorig seizoen voor het eerst sinds 26 jaar weer het toneel van een World Cup wedstrijd en ook dit jaar organiseert het mondaine oord in Vorarlberg een van de wedstrijden van de Audi FIS wereldbekerwedstrijden.

Parallel reuzenslalom: spectaculair onderdeel van de World Cup

De wedstrijd die in Lech gehouden wordt, is de parallelle reuzenslalom, een absolute publiekstrekker. Het is een race waarbij twee deelnemers tegelijk een reuzenslalom parcours moeten afleggen van 365 meter lang en een hoogteverschil van 102 meter. Vorig jaar waren Petra Vlhová uit Slowakije en Alexis Pinturault uit Frankrijk de winnaars. Toen moest de wedstrijd twee weken verschoven worden, wegens te weinig sneeuw begin november. Hopelijk kunnen dit seizoen de wedstrijden wel gewoon in het tweede weekend van november, op de 13e en 14e, plaatsvinden. De reuzenslalom voor de vrouwen op zaterdag en de reuzenslalom voor mannen op zondag zijn de enige parallelle evenementen op de FIS Ski World Cup kalender voor in 2021/22.

De organisatie van de World Cup in Lech mag dit jaar 3000 personen toelaten bij de wedstrijden, waarbij de 3-G-regel zal gelden. Dit betekent dat alle bezoekers moeten bewijzen dat ze gevaccineerd, genezen of getest zijn. De controle hierop zal op de parkeerplaatsen plaatsvinden in de dorpen Lech, Rauz en Stuben, waarna de toeschouwers per transferbus naar Zürs worden vervoerd waar de wedstrijden zullen plaatsvinden. Helaas kunnen er dit jaar nog geen signeersessies of speciale World Cup feesten georganiseerd worden, maar voor de skiërs en het publiek zal dit al een enorme vooruitgang zijn ten op zichtte van 2020. Kaarten worden overigens alleen online verkocht en de verkoop start 1 oktober. De verwachting is dat het evenement binnen no time is uitverkocht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in