Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintertoerisme lagergelegen skigebieden in gevaar

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er moeten snel veranderingen gaan plaatsvinden wat betreft het weer, want anders gaan de lagergelegen skigebieden het heel zwaar krijgen. Veel skigebieden zijn nog steeds niet geopend en lopen hierdoor veel omzet mis. Daarnaast heeft het ook grote gevolgen voor de werkgelegenheid, want veel medewerkers van de skigebieden zijn nog steeds niet aan het werk.

Veel te hoge temperaturen op de bergtoppen, bruine hellingen en geen sneeuwvlok te bekennen. De milde temperatuur zorgt voor grote paniek in de lagergelegen skigebieden, want zelfs de toerisme experts geven nu aan dat deze regio’s andere verdienmodellen moeten gaan creëeren. Hoofd van het Instituut voor Recreatie en Toerisme Research Peter Zellmann zegt: “Op dit moment is het nog niet bedreigend, maar als dit zo blijft dan lopen de gebieden grote risico’s. Je kunt het tekort dat je aan het begin van het seizoen misloopt in de loop van het seizoen inhalen, maar dan moet de sneeuw wel snel gaan vallen”. 

Het winteraanbod moet volgens de experts worden aangepast. Er moet niet alleen geinvesteerd worden in nieuwe skiliften, maar ook in rodelbanen, sneeuwschoen wandelpaden, langlauf functionaliteiten, etc. Hier heb je ook sneeuw bij nodig, maar relatief gezien een stuk minder”, aldus Peter Zellmann.

Tot nu toe is er nog geen reden voor paniek, maar de sneeuw moet snel gaan komen zodat de misgelopen omzet kan worden ingehaald. Laten we hopen dat het allemaal goed gaat komen en dat al deze paniek voor niks is geweest.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in