Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Winteropening 2020 in Sölden gaat niet door

Wintersportredacteur

De Winteropening, een evenement waar veel wintersporters ieder jaar weer naar uitkijken, gaat helaas niet door. Nadat de Nederlandse overheid het reisadvies voor Noord-Tirol aanscherpte naar oranje, heeft de organisatie besloten een streep te zetten door de skitest van 2020.

De afgelopen seizoenen stond ik met Double Dutch op verschillende testevenementen in Nederland en in het buitenland. Het hoogtepunt was altijd de grote skitest in Sölden, de seizoensstart voor een groot deel van wintersportend Nederland.

De Winteropening 2020 geannuleerd

De voorbereidingen voor dit jaar waren in volle gang. De nodige maatregelen rondom het coronavirus werden getroffen en de organisatie kreeg groen licht. Helaas gooit het reisadvies nu 3 weken voor het evenement toch roet in het eten. Om geen verkeerde signalen af te geven en om het reizen naar ‘oranje’ gebieden niet te stimuleren, heeft Double Dutch de Winteropening van 2020 geannuleerd.

Onzekerheid

Ik sprak vanochtend Oskar Beumers, één van de twee heren van Double Dutch, over het besluit om de Winteropening 2020 niet door te laten gaan. Hij gaf aan dat er nog even gekeken is naar een andere locatie of datum. Maar door de ontwikkeling van het coronavirus konden ze geen garantie geven dat het evenement dan wel door kan gaan. We zullen dus even een jaartje geduld moeten hebben voor we weer naar het grootste testevent van het seizoen kunnen!

De Winteropening

De Winteropening in Sölden is een groot testevenement waar je meer dan 1000 paar ski’s en 500 snowboards kunt testen. Bijna alle ski- en snowboardmerken zijn hierbij aanwezig en voorzien je van passend materiaal. Dit is hét moment om nieuw materiaal te testen en om te kijken wat jouw volgende ski of snowboard wordt! Vorig jaar waren een aantal van m’n collega’s ook aanwezig op de skitest en maakten onderstaande video.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in