Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winterberg krijgt ook kleine ‘sneeuwdump’

Wintersportredacteur

Een week geleden lieten wij al weten dat Winterberg ondergedompeld was in een winterse wereld. Het populaire skigebied bij Nederlandse gezinnen heeft een erg matige seizoensstart gehad, waardoor de weersvoorspellingen die er nu aan zitten te komen met open armen worden ontvangen. Het kleine maar fijne skigebied kan gaan rekenen op circa 30 tot 40 cm verse sneeuw. Dat wordt dus ‘poederen’ bij onze Oosterburen.

De temperaturen liggen de afgelopen dagen in Winterberg beduidend lager. Overdag schommelt het rond het vriespunt en ’s avonds gaat deze richting de -5 en -10 graden. Het gaat niet over een sneeuwdump die op 1 dag valt, maar die over meerdere dagen is verspreidt. Zoals je in onderstaande weersvoorspelling kunt zien van Snowplaza.nl zie je dat er elke dag tussen de 4 en 7 cm sneeuw gaat vallen.

weersvoorspelling winterberg

Voor de pistes in het skigebied geen overbodige luxe, want deze kunnen wel verse sneeuw gebruiken. Ook hier begon het nieuwe jaar veelbelovend en konden zij de matige seizoensstart min of meer achter zich laten. De komende dagen worden winters en worden de condities ideaal om even een midweek de grens over te steken. Vanaf Utrecht is het tenslotte maar 4 uurtjes rijden.

We gaan de foto’s en webcambeelden op het internet in de gaten houden. Let it snow!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in