Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter 2023/2024 verbreekt warmterecords in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De winter van 2023/2024 is in Oostenrijk de aller warmste sinds het begin van de metingen. Vanwege de enorm milde periode, vooral afgelopen maand, ligt de gemiddeld gemeten temperatuur in heel Oostenrijk zo’n drie graden boven het gemiddelde. De winter doet wat hij wil, dat is ook maar weer dit skiseizoen te zien!

Recordwinter 2023/2024 Oostenrijk

Vergeleken met de periode 1990 – 2020 ligt de temperatuur in 2024 3,1 graden boven het gemiddelde. Deze cijfers maakte UBIMET gisteren bekend. Februari is om deze reden een recordmaand en dat hebben we maar al te goed gemerkt in de skigebieden. Sinds vrijdag valt er weer sneeuw, maar daarvoor werden de bergen wel weer erg groen. Niet alleen februari 2024 is warmer dan gemiddeld in Oostenrijk. Alle drie de wintermaanden zijn gemiddeld warmer dan de afgelopen jaren.

Wisselende omstandigheden

Van heel veel sneeuw en een geweldig begin van het skiseizoen tot witte banen over een groen landschap. Gelukkig is de winter weer een beetje terug sinds het einde van vorige week. Toen kwam er alleen op vrijdag al lokaal tot een meter naar beneden. De dagen erna is het blijven sneeuwen en ook voor de komende dagen staat er flink wat sneeuwval op de planning. Een wisselend front zorgt voor opeens een heel ander weerbeeld.

Lees ook: Zo’n 300 centimeter sneeuw op de radar voor Saas-Fee

De winter tot nu toe in plaatjes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in