Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Werken op ski resort met een Working Holiday Visum Canada

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Heb je na al dat thuiswerken van afgelopen maanden behoefte aan een kantoor met uitzicht op de bergen en welverdiende lunchpauzes na een prachtige afdaling van een besneeuwde helling? Droom je ervan om ’s ochtends als allereerste de maagdelijke poedersneeuw te verkennen? Ga een seizoen in de skigebieden van Canada werken! Hier lees je waar je op moet letten en welke voorbereidingen je moet treffen. Zo heb je bijvoorbeeld een visum nodig.

Working Holiday Visa Canada aanvragen

Het International Experience Canada (IEC) programma geeft jonge avonturiers (tussen de 18 en 30 jaar) uit meer dan 30 landen de kans om te reizen en te werken in Canada. Om een skiseizoen in Canada te werken kun je het beste een open work permit aanvragen. Hiermee kun je overal in Canada werken. Dit Working Holiday Visa voor Canada kun je ieder jaar van september tot oktober aanvragen, dus wie een skiseizoen in Canada wil werken moet zich goed voorbereiden en zich minstens een paar maanden voor het begin van het seizoen aanmelden voor het Working Holiday programma. De plekken zitten snel vol dus wees op tijd! Als het visum voor Canada eenmaal is goedgekeurd heb je 12 maanden om de werkvergunning daadwerkelijk te gebruiken.

Een skigebied in Canada kiezen

Gezien de enorme grootte van het land, is er ook een enorme variëteit aan skiresorts. De meeste vakantiegangers die in Canada op de piste gaan werken reizen af naar Banff of Whistler, maar er zijn ook een aantal geweldige minder bekende opties voor een skiseizoen in Canada.

De skigebieden in Oost-Canada liggen lager dan hun westelijke tegenhangers, maar zijn alsnog indrukwekkend. Hoewel ze meestal kleiner zijn, zijn de resorts ongelooflijk populair en trekken ze elke winter duizenden bezoekers. De beste reistijd voor dit gebied is van december tot april. De sneeuw is meestal van goede kwaliteit, maar een dik pak is niet gegarandeerd.

Als je meerdere skigebieden wil verkennen kun je het beste naar Banff gaan, in Alberta. Hier zijn namelijk drie prachtige gebieden in de buurt. Het minimumloon is hoger in Alberta dan in British Columbia en de belastingen zijn er lager.

Werk vinden in een Canadees skiresort

Het is zowel mogelijk om in een skiresort te werken als in het wintersportdorp in het algemeen. Dit laatste is makkelijker. Er is een enorm aanbod aan banen voor het winterse skiseizoen. De meeste jonge reizigers in de Canadese skigebieden hebben ongeschoold werk (denk aan “liftie”, kassamedewerker in een winkel, kaartverkoop, serveerder, barman, schoonmaker in hotel, receptionist). Deze banen hebben meestal geen minimumloon, dus verwacht niet dat je een fortuin gaat verdienen, maar het is een fantastische ervaring! De meeste resorts bieden je namelijk een gratis seizoenspas, gratis ski- of snowboard materiaal en korting in de restaurants en winkels. Met deze seizoenspas krijg je vaak ook een paar dagen toegang tot de pistes van andere skioorden.

De meeste vacatures worden in juli en augustus online geplaatst. Je hebt de meeste kans om aangenomen te worden als je je al in Canada begeeft en een werkvergunning op zak hebt. De meeste banen zijn al een week voor de opening ingevuld. Er zijn echter altijd personeelsleden die niet meer kunnen of willen, dus geef niet op. De periode na Kerstmis heb je anders altijd nog een kans, aangezien er een hoog uitvalpercentage is na de vakantie.

Een andere optie is een stage voor ski- of snowboardinstructeurs. Ski-stages geven bekwame skiërs en snowboarders de kans om een snelle instructeursopleiding te volgen, hun certificaat te halen en daarna aan de slag te gaan bij één van de scholen. Om deel te kunnen nemen aan een stage voor ski- of snowboardinstructeur in Canada, moet je al in het bezit zijn van een Working Holiday Visa Canada en ten minste 3 weken ervaring op de sneeuw hebben.

eTA Canada

Liever eerst de Canadese skigebieden op je gemak ontdekken voordat je hier aan het werk gaat? Dan kun je ook een eTA Canada aanvragen voor een sneeuwvakantie. Het eTA aanvragen is veel gemakkelijker dan het aanvragen van een visum. Je hoeft alleen een online aanvraagformulier in te vullen en de betaling te voldoen en vervolgens wordt het eTA meestal al binnen 3 dagen per e-mail toegestuurd.

Als je een Work Permit hebt aangevraagd ontvang je altijd tegelijkertijd ook een visum of een eTA. Je hoeft in dit geval dus geen aparte aanvraag voor een visum of een eTA in te dienen en hiervoor extra kosten te betalen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in