Nieuwsalert per mail ontvangen

Wereldkampioenschap Bobslee en Skeleton in Winterberg

De beste bobsleeërs en skeletonners ter wereld komen massaal naar het Sauerlandse Winterberg om daar de strijd met elkaar aan te gaan. Want van 28 februari tot 8 maart worden de alom bekende FIBT Wereldkampioenschappen weer gehouden op de snelste bobbaan ter wereld. Een feest om bij te zijn!

Je kent het misschien wel van televisie, de bekende FIBT wereldkampioenschappen Bobslee en Skeleton in Winterberg. De allerbeste bobsleeërs en skeletonners ter wereld strijden met elkaar om honderdsten van seconden. De bobbaan ligt op 776 meter hoogte en heeft een totale lengte van 1606 meter. Atleten halen soms wel topsnelheden van 150 kilometer per uur! Het kampioenschap is het hoogtepunt in Winterberg en ook in het Sauerland heeft het evenement de volledige aandacht.

In en om het Sauerland trekt het evenement aardig wat bekijks. Zo zijn er elk jaar weer duizenden toeschouwers die deze topsport aanschouwen. Dat is geheel terecht, want het is megaspannend, eigenlijk een ware belevenis op zich. Reis je af naar Winterberg in de periode van 28 februari tot 8 maart? Dan ben je twee weken lang verzekerd van een spannend programma.

Op donderdag 26 februari om 19.30 uur begint de openingsceremonie al met onder anderen een optreden van de Duitse countryzanger Tom Astor. Daarnaast zijn er virtuele rondleidingen, sport, dans, acrobatiek, muziek en theater. Na de ceremonie gaan, vanaf 28 februari, de wedstrijden officieel van start. Ook buiten het kampioenschap om kun je de snelste bobbaan van de wereld bezoeken. Zo kun je er van april tot en met oktober een rondleiding krijgen waarin precies wordt uitgelegd hoe de vroegere natuurbobsleebaan is omgetoverd tot deze hypermoderne bobbaan. Daarnaast wordt tijdens de rondleiding uitleg gegeven over de werking van het grote koelsysteem achter de bobbaan en kom je te weten hoe baanrecords tot stand komen. Maar eerst verheugen we ons op de kampioenschappen in februari!

Wil je het wereldkampioenschap in Winterberg bijwonen? Vind op Arke.nl jouw favoriete accommodatie in Winterberg.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in