Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snowboard Wereldbeker wedstrijden Montafon afgezegd

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen dagen zijn de skigebieden in Montafon druk bezig geweest met het kunstmatig besneeuwen van de pistes. Door de hoge temperaturen mochten deze inspanningen niet baten en dient het skigebied wederom de start van het seizoen te verplaatsen. De Snowboard Wereldbeker wedstrijden in Montafon kunnen daardoor ook niet plaatsvinden en zijn wederom afgezegd. 

“De afgelopen dagen hebben we de hoger gelegen gebieden kunnen voorzien van sneeuw. De gebieden onder de 1.900 meter hebben het alleen erg lastig waardoor de condities daar nog niet optimaal zijn”, aldus Markus Büchel. Afgelopen zondag heeft de FIS een inspectieronde gedaan om te kijken of de FIS Snowboard wedstrijden van start kunnen gaan. Hierbij is de conclusie getrokken dat het evenement niet kan gaan plaatsvinden.

Op dit moment is het gebied druk bezig met het prepareren van de besneeuwde hellingen. De skigebieden zijn erg positief gestemd over deze week. De koude golf die momenteel over de Alpen strijkt lijkt er voor te gaan zorgen dat dit weekend veel skigebieden de deuren kunnen gaan openen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in