Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wegbeheerder Oostenrijk verwacht winterse omstandigheden

autoruiten schoon

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De komende dagen worden winters in Oostenrijk. Dat verwacht ook de Oostenrijkse wegbeheerder ASFINAG, die verantwoordelijk is voor onder andere de snelwegen in het land. Zij verwachten op bepaalde wegen winterse omstandigheden en waarschuwen de weggebruikers.

Het is weer begonnen met sneeuwen in de Alpen. Morgenochtend ligt er op veel plekken in de bergregio weer verse sneeuw. Vannacht kan er een flinke bak sneeuw vallen op grote hoogte, maar ook in de hogergelegen dalen valt sneeuw. De daken in meerdere skidorpen kleuren wit.

Winterse omstandigheden op de weg

Niet alleen de daken in skidorpen worden wit, maar ook op de weg wordt het wit. De ASFINAG verwacht dat bijvoorbeeld de Brennerautobahn en de Arlbergschnellstraße wit worden. Veel auto’s rijden echter nog op zomerbanden en die combinatie gaat niet goed samen. De organisatie doet daarom een oproep aan bestuurders om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen. Ofwel: ga alleen de weg op als jij en je auto daarop voorbereid zijn.

Goed voorbereid in de herfstvakantie

Ondanks dat het oktober is en er relatief weinig Nederlanders in Oostenrijk zijn op het moment, staat de herfstvakantie voor de deur. Volgende week vertrekken veel landgenoten voor een weekje vakantie naar het buitenland. De zonbestemmingen zijn over het algemeen populairder dan bergbestemmingen in de herfst, maar we merken dat ook in dit jaargetijde de Alpenlanden steeds vaker worden bezocht. Daarom ook vanuit onze kant een waarschuwing: zorg dat je voorbereid de weg op gaat. Het kan volgende week namelijk ineens weer erg warm worden, maar een flink pak sneeuw is ook mogelijk. Een stel winterbanden onder de auto kan in ieder geval geen kwaad als de temperaturen zakken. Een verplichting geldt er niet in het land, maar het is voor je eigen veiligheid. Ga je echt de bergen in? Vergeet dan ook geen sneeuwkettingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in