Nieuwsalert per mail ontvangen

Weg moet wijken voor skilift in Viehhofen

Skigebieden vernieuwen constant, liften worden vervangen of skigebieden bereiden uit. Vaak zijn deze verbeteringen een verrijking voor de skigebieden. Echter gaat dit ook weleens ten kosten van andere dingen. In Viehhofen zal er een weg moeten wijken voor een nieuwe dalafdaling vanaf de Schmittenhöhe.

ZellamseeXpress

Afgelopen seizoen werd een gedeelte van de ZellamseeXpress op de Schmittenhöhe in Zell am See in gebruik genomen. Echter was dit nog maar het begin. Het station wat nu als dalstation dient moet namelijk naar verwachting vanaf het skiseizoen 2018/2019 als middenstation gaan dienen. De lift moet namelijk tot in het dal van Viehhofen gaan lopen. Hierdoor komt de verbinding met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang weer een stap dichterbij.

Voorbereiding

Voordat het skigebied de ZellamseeXpress af kan maken moet er nog wel een hoop gebeuren. Na een hoop overleggen is er besloten dat de Landesstraße moet worden verlegd. Een investering waar zowel de gemeente, VVV en de Schmittenhöhe aan mee financieren. Door de verlegging van de weg kan het dalstation van de skilift met een parkeerplaats erbij worden gebouwd. Door de aanpassing van de plannen hoeven de wintersporters de weg niet over te steken zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

 

Viehhofen

De uitbereiding van de Schmittenhöhe geeft een hoop kansen voor Viehhofen. Door de skilift in het dorp wordt het dorp namelijk een stuk aantrekkelijker voor toeristen. Het dorp dat gelegen is tussen Zell am See en Saalbach beschikt over zo’n 1.700 bedden waar de wintersporters kunnen overnachten. Waaruit de wintersporters vanaf het skiseizoen van 2018/2019 gemakkelijk op de Schmittenhöhe of in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kunnen skiën.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in