Nieuwsalert per mail ontvangen

Weersvoorspelling winter ’12/13

Wat zal het weer de komende winter doen? Deze vraag houdt veel wintersporters en skiliefhebbers natuurlijk al bezig. Voor de meest gerenomeerde weerinstituten is een voorspelling van 1 of 2 dagen al moeilijk genoeg, maar er is een organisatie genaamd Almanak die een voorspelling maakt op de theorie van de Omkeerdagen en verder vooruit kan kijken. Wat voor ons belangrijk is: wat wordt het weer in de wintersportgebieden komende winter in januari, februari en maart? Ben je benieuwd? Lees snel verder…

Er wordt bij Almanak rekening gehouden met een steeds terugkerend patroon van het weerbeeld. Aan de hand van maanstanden, zonnestanden, zonnevlekken, etc. kan voorspeld worden wanneer veranderingen in het weerbeeld optreden. De prognoses kloppen vaak tot 70/80 procent, maar door onderzoek hoopt de organisatie deze percentages op te krikken.

Begin januari wordt het volgens Almanak nog vrij zacht, met veel wind, niet bijzonder lage temperaturen en veel neerslag. Je kunt in het artikel van Mike over windstromen lezen waar de wind dan vandaan komt. Later in de maand januari wordt nog steeds veel neerslag verwacht, maar met een veel grotere kans op sneeuw. In februari komen we maar weinig neerslag tegen en is het vrij koud en guur, later in de maand zelfs ijzig koud. In maart gaan de temperaturen naar verwachting snel omhoog en zijn de kansen op een nawinter vrij klein. Dat betekent een prima voorspelling voor de wintersporters die vanaf half januari weg gaan. Eerst veel sneeuw en vrij koel, met daarna minder neerslag en lagere temperaturen die de sneeuwkwaliteit perfect houden. Ga alvast je wintersport maar boeken!

Bedenk wel dat voorspellingen maar voorspellingen blijven en dat je ons niet kunt verantwoordelijk kunt houden voor afwijkingen van die voorspellingen ;-).

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in