Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: volop Kaiserwetter de komende dagen, maandag sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren kon je al zien en lezen dat de omstandigheden in de Alpen op dit moment geweldig zijn. Collega Anne omschrijft ze zelfs als ‘hemels’ en daar ben ik het helemaal mee eens! De pistes liggen er na de sneeuwval van afgelopen weekend perfect bij en vrijwel in het hele Alpengebied schijnt de zon volop. Kaiserwetter dus! Of dat voorlopig zo blijft?

Zon, zon en nog meer zon

Hoewel er in het westen nog wat bewolking voorkomt, schijnt de zon in de rest van het Alpengebied volop. Dankzij een actief hogedrukgebied is het vrijwel overal zonnig en droog. Ook aan de westkant trekken de wolkenvelden langzaam weg en wat overblijft is een strakblauwe hemel en stralende zon. Alleen aan de noordkant van de Alpenhoofdkam is de komende dagen plaatselijk kans op lage, dichte mist. De wind waait aan het begin van de dag matig tot zwak vanuit het noordoosten/noordwesten, maar neemt ’s middags iets in kracht toe. Met temperaturen tussen -10 °C en 0 °C op 2000 meter hoogte, is het vrij fris op de pistes. De komende dagen wordt het iets minder koud, maar zacht zeker niet.

Maandag sneeuw

Het zonnige, droge bergweer houdt in ieder geval tot en met het weekend aan. Pas vanaf maandag verandert het weerbeeld. De stroming wordt westelijk en meerdere neerslaggebieden weten de Alpen en middelgebergtes te bereiken. Grote hoeveelheden sneeuw hoef je niet te verwachten, wel genoeg om alles weer even lekker op te frissen. Na de sneeuw stroomt koude lucht de Alpen weer binnen en krijgt een nieuw hogedrukgebied de overhand. Tot en met woensdag en misschien zelfs donderdag is het wederom genieten van Kaiserwetter. Daarna wordt het wel spannend. De weermodellen laten enerzijds een zeer zachte situatie met veel regen in de dalen zien en anderzijds een koude met flink wat sneeuw. We houden je op de hoogte!

Sneeuwkansen in Winterberg en Willingen

Dichter bij huis is het ook winters. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bibberend dit bericht schrijf. Wat is het koud, maar wat is het een feest dat er weer ijs op de sloten ligt! Wintersporters kunnen vandaag genieten van de voorlopig laatste zonnige dag in het Sauerland. Morgen is het mistig of bewolkt en zo nu en dan valt er sneeuw. Omdat het niet extreem koud is, valt de neerslag in de dalen in de vorm van regen of natte sneeuw. Zaterdag en zondag verlopen vrijwel hetzelfde, maandag wordt het flink kouder en kunnen ook de dalen wit kleuren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in