Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: ook deze week kans op verse sneeuw in de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wat hebben wij genoten van de verse sneeuw afgelopen week! Collega’s Mike en Miranda profiteerden afgelopen weekend in Sölden volop van de verse sneeuw en zijn op dit moment op de Stubaier Gletscher. Het goede nieuws, het is nog niet gedaan met de verse sneeuw. Deze week zijn er wéér sneeuwkansen voor de skigebieden. Waar, wanneer en hoeveel, dat lees je in dit weerbericht.

Eerst, kans op zon!

Op dit moment is het volop genieten in de gletsjerskigebieden, de zon is tevoorschijn gekomen en er ligt een mooie laag verse sneeuw op de pistes. Dit weekend trokken de wolken gedeeltelijk helemaal weg en werd het Kaiserwetter in de skigebieden. Komende week blijft dit weerpatroon aanhouden. Er zijn periodes met zon, dagen waarop het voornamelijk bewolkt is en periodes waarin er sneeuw kan vallen. Vandaag en woensdag is de meeste kans op zon, dus als je tijd hebt raden wij je vooral aan om nu richting de bergen te vertrekken!

Dit wil je toch?!

› Last-minute deals van Summit Travel

Sneeuwval vooral in de Franse Alpen

De sneeuwgrens daalt deze week op sommige plekken naar 1500 tot 1000 meter. Vooral aan het einde van de week is de kans op verse sneeuw het grootst. Donderdagmiddag verslechteren de weersomstandigheden en aan het einde van de dag kan het beginnen te sneeuwen in meerdere regio’s. Ook vrijdag, zaterdag en zondag trekken er meerdere storingen over de Alpen. De grootste hoeveelheden worden verwacht in de Franse Alpen, rond de 40 centimeter verse sneeuw. Maar ook in Oostenrijk, Italië en Zwitserland kan er een klein laagje (5-10 centimeter) bijkomen op de pistes.

We houden je weer op de hoogte van de veranderingen in het weerbeeld in de Alpen deze week! Houd Skiinformatie goed in de gaten, dan mis je niets.

Welke skigebieden al geopend zijn? Hier kun je nu al skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in