Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wederom minder Russen in skigebieden Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De skigebieden in Tirol hebben wederom minder Russen gemeten en zien een aanhoudende dalende trend. Vorige winter kozen veel Russen voor een wintersportvakantie buiten Europa vanwege de ongustinge wisselkoers van de Roebel en de EU sancties. Ook dit jaar lijkt dit invloed te hebben op het wintersporttoerisme in Tirol.

De meest populaire periode waarin de Russen altijd op wintersportvakantie gaan in Oostenrijk is de week van 7 januari. In deze week komen elk jaar gemiddeld 1.500 Russen, maar dat is sinds vorig jaar helemaal anders. Over het hele jaar komen er circa 7.500 Russen aan op de luchthaven van Innsbruck. “We zien een daling van het aantal Russen en dat is te merken in het aantal volgeboekte vluchten”, aldus Patrick Dierich, van de luchthaven in Innsbruck.

De Oostenrijkse skigebieden hadden deze daling al voorspeld en hebben hier hun marketing op afgestemd. Zo is het bekende Sölden zich op andere doelgroepen gaan richten waardoor zij niet meer afhankelijk zouden zijn van de Russen. Zij berichtten afgelopen maand dat zij een einde hebben gemaakt aan de neerwaartse trend.

Bron: ORF.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in