Nieuwsalert per mail ontvangen

Wederom geen skiënde winnaar in Lenzerheide

Het slechte weer had de overhand vandaag in Zwitserland en de races voor zowel de mannen als vrouwen zijn gecanceld. De mannen zijn nog wel gestart, maar het bleek te gevaarlijk om verder te gaan. Na het annuleren van de mannenrace werd vrijwel direct ook de race voor vrouwen geannuleerd. Aksel Lund Svindal was vorige week al zeker van zijn seizoenstitel, maar bij het andere geslacht hing het er nog om. Tina Maze mag zich met 55 punten voorsprong op Julia Mancuso echter Super G kampioen noemen.

Sneeuw, wind en mist zorgden er vanochtend voor dat de race meerdere keren werd uitgesteld. Om 13.00u gingen de mannen echter toch van start. De race duurde helaas niet lang. Maar liefst één skiër kwam de finish over voordat hij weer werd gestaakt. De harde wind gooide roet in het eten voor de sterke mannen. Na een tijd besloot de organisatie toch weer verder te gaan totdat Klaus Kroell, met startnummer 10, hard onderuit ging en met een schouderblessure van het parcours getakeld moest worden.

Gelukkig voor de vrouwen zijn zij niet gestart en zijn blessures ze vandaag gespaard gebleven. Tina Maze was uiteraard niet blij, maar niet minder blij met haar titel. “Ik houd er niet van als je niet kunt laten zien wat je kan. Toch ben ik gelukkig met mijn titel, een beter resultaat dan gisteren.” Gistermiddag werd namelijk de afdaling geannuleerd, terwijl Maze maar één punt achter Lindsey Vonn stond in de ranking.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in