Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: zo ziet het eruit in de skigebieden die vandaag open zijn

Wintersportredacteur

Vandaag is het zover! Verschillende skigebieden hebben de pistes en liften voor de eerste skidag van het winterseizoen geopend. Niet onder zonnige omstandigheden, maar met bewolking en wat verse sneeuw. Ons hoor je niet klagen: er kan weer geskied worden! In dit blog een update met webcams uit de skigebieden.

Het skiseizoen kan beginnen!

December is de maand waarin het skiseizoen officieel van start gaat. De komende dagen openen steeds meer skigebieden hun liften en pistes voor de winter van 2022/2023. Alleen vandaag al openen er meer dan tien skigebieden en dat worden er in de loop van de maand steeds meer. Komend weekend komt er weer een hele rits bij en midden december kun je bijna overal weer wintersporten. Hoe de geopende skigebieden er nu bijliggen? Dat laten we je graag hieronder zien.

Webcams uit de skigebieden

Wat worden we blij van de wintersporters dit op dit moment aan het skiën zijn! Op de webcams kun je er al een aantal spotten. Heerlijk!

Ellmau

De webcam in Ellmau staat op de Hartkaiser en daar zijn de eerste wintersporters van het seizoen te zien. Het is bewolkt en mistig, maar dat houdt ze niet tegen!

Gastein

Ook in Gastein is het startsein van skiseizoen 20222/2023 afgegaan. Twee liften in dit gebied zijn geopend: de Schlossalm en de Stubnerkogel. Dit is een actueel beeld van de Stubnerkogel. Hoeveel zin heb jij om hier af te dalen?

››› Dit is waarom je deze winter echt in Gastein wilt wintersporten

Kühtai

Vanaf vandaag kun je ook genieten van vier verschillende pistes in Kühtai. De liften die je in dit skigebied nu al kunt nemen zijn de: DreiSeenBahn, WiesBergBahn, StartBahn en Alpenrosenlift. Zie jij jezelf hier al afdalen, zoals de wintersporters op deze webcam?

Silvretta Montafon

In Silvretta Montafon zijn er vandaag al 12 liften geopend. Je kunt hier al flink wat kilometers skiën. Snel die kant op dus!

Ski Arlberg

Vanaf vandaag kan er weer geskied worden op de pistes van St. Anton am Arlberg. En dat wordt feestelijk gevierd. Het hele weekend is er vanaf 17.00 uur in St. Anton live muziek en zijn er allerlei presentaties voor de winteropening!

Hochzeiger

Op 10 km aan pistes kun je vanaf vandaag skiën in Hochzeiger in het Pitztal. De komende weken zullen daar steeds meer pistekilometers bij komen!

Zell am See – Kaprun

Skiën kon je al een tijdje op de Kitzsteinhorn boven Kaprun, maar vanaf vandaag zijn er nog meer liften geopend in dit skigebied. December is gestart met een vers laagje sneeuw, ideaal voor dit skigebied!

Zugspitze

Vanaf vandaag kun je ook weer wintersporten op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. De Sonnenkar-Lift ging vanochtend als allereerste lift in dit skigebied open.

Winterberg

Van alle skigebieden ziet het er in Winterberg nog het meest groen uit. Skiën kan hier op twee pistes en ook dat aantal liften is geopend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in