Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: ook de Alpen kleuren weer wit

Falkertsee

Wintersportredacteur

Nee, het is geen grap, dat hebben we vanochtend allemaal met eigen ogen gezien. De wereld kleurt weer wit en geniet momenteel van een sneeuwerig begin van april. Niet alleen in eigen land is het landschap voorzien van een vers laagje, ook in de Alpen sneeuwt het weer. En dat is te zien op deze heerlijke webcams!

Verse sneeuw

Dat het winterseizoen eigenlijk nog niet helemaal eindigt zodra de lente begint, is vandaag maar weer eens bewezen. Niet alleen hier, maar ook de Alpen hebben eindelijk weer te maken met winterse neerslag. Nadat er berichten kwamen over dat vorige maand de droogste maart ooit gemeten zou worden, werd het weerbericht van de afgelopen dagen een stuk positiever. Zeg maar gerust: doei lente, hallo winter! In de Alpen is het namelijk al enkele dagen geleden begonnen met sneeuwen, en daar blijft nu meer bij komen. In sommige gebieden, zoals de Pitztaler Gletscher, Serfaus-Fiss-Ladis, Zillertal Arena en Sölden, staat zelfs ruim een halve meter op de planning. De bruine bende van het Saharastof op de pistes wordt langzaam weer weggeveegd, de dalen kleuren weer voorzichtig wit en het weerbeeld is weer echt winters. Heerlijk!

Witte webcams uit de Alpen

Natuurlijk werden wij op de redactie hier vanochtend als een kind zo blij van, en daarom hebben we weer witte plaatjes uit de Alpen om met jullie te delen. Gaat het van onderstaande webcams niet bij jullie ook weer kriebelen?

Paganella
Arabba
Bad Kleinkirchheim
Brand
Cortina d’Ampezzo
Falkertsee

Golm
Graun im Vinschau
Ischgl
Les Crosets
Les Gets
Winterberg
Riederalp
Ritten
Saalbach
Santa Caterina
Sölden
Ehrwald
Val Gardena
Westendorf
Wildkogel Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in