Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: het sneeuwt in Sölden

Wintersportredacteur

Zo vlak voor de World Cup en Winteropening in Sölden kijken we elke dag gespannen naar de webcams. De World Cup piste is goedgekeurd en klaar voor dit weekend, maar erg winters was het nog niet op de gletsjer. Een vers laagje sneeuw zou erg lekker zijn voor de winterse sfeer! Op dit moment dwarrelen het vlokken uit de lucht, kijk je mee naar de webcams?

World Cup in Sölden

De opening van het World Cup seizoen is dit weekend! De eerste wedstrijd van het World Cup seizoen is traditiegetrouw de reuzenslalom van de vrouwen. Deze zal plaatsvinden op 28 oktober 2023 en starten om 10.00 uur. Een dag later zijn de mannen aan de beurt. Vorige week is de sneeuwcontrole gedaan en deze was positief. De World Cup piste is goedgekeurd!

Wil je geen wedstrijd missen? › FIS Ski World Cup kalender 2023/2024: alle wedstrijden

Het sneeuwt in Sölden

Tot onze vreugde kleuren de webcams op dit moment wit in Sölden. Deze sneeuw komt precies op het juiste moment! Vandaag kan er tot 10 centimeter vallen op de gletsjer. Ook de komende dagen blijft het koud genoeg op hoogte en kan er her en der een vlok uit de lucht komen dwarrelen. In totaal kan er tot het weekend wel 25 centimeter verse sneeuw vallen.

Winteropening Sölden

Ultiem je winterseizoen starten? Dat kan met de Winteropening in Sölden. Dit is een van de grootste ski- en snowboard testevents in Europa. De Winteropening Sölden is voor veel wintersporters de start van het skiseizoen. Dit jaar is de Winteropening in Sölden van 4 tot en met 7 november 2023 en wij zijn er weer bij! In totaal zijn er ruim 1000 paar ski’s, 500 snowboards en verschillende opties qua protectie materiaal te testen tijdens dit event. Hoe ideaal is het als je voordat je een beslissing maakt voor nieuw wintersportmateriaal dit zelf kunt testen? Zo weet je zeker dat je voor de komende winter helemaal goed uitgerust bent!

››› Ga met DAKA naar de Winteropening in Sölden begin november 2023

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in