Nieuwsalert per mail ontvangen

Wat is het goedkoopste en duurste wintersportland van Europa?

Op wintersport gaan is niet de goedkoopste vakantie. De skipasprijzen stijgen elk jaar met een aantal procent en de accommodaties zijn ook prijzig. Ondanks dat het duur is kiezen elk jaar duizenden Nederlanders ervoor om naar de Alpen te vertrekken. Logisch, want wintersport is een van de leukste manieren om je vakantie te vieren. Om je een beeld te geven van de prijzen van de skigebieden in Europa, hierbij een onderzoek waarbij de prijzen van skipassen en accommodaties met elkaar vergeleken worden. Wat is het goedkoopste en duurste wintersportland van Europa? De hieronder genoemde prijzen zijn het kostenplaatje voor een dag!

Als we de skipas prijzen van vorige winter met die van aankomende winter vergelijken dan moet je gemiddeld €5,30 meer betalen voor een 6-daagse skipas (onderzoek Snowplaza.nl). Veel wintersporters zijn totaal niet met die prijzen bezig en maakt een paar euro meer voor een week niks uit. Toch zijn er genoeg budget skiërs die het liefste op wintersport gaan naar het goedkoopste skigebied. Waar moet je heen als je goedkoop op wintersport wilt gaan en waar betaal je de hoofdprijs?

Goedkoopste en duurste wintersportland land van Europa

1. Polen:

Wil je echt goedkoop op wintersport? Kies dan voor Polen, want hier heb je voor vier personen een accommodatie voor €24,- per persoon en voor €22,- een skipas. BIj elkaar kom je dan op een kostenplaatje van gemiddeld €46,- per dag. 

2. Tsjechie:

Tsjechie staat op de tweede plek als het gaat om goedkoop skiën. De prijs van een accommodatie en een skipas per dag komt uit op circa €50,-. Tsjechie als wintersportland is opkomend en starten dit jaar grote promotiecampagnes in de Nederlandse markt. Of de prijs in de toekomst zo laag blijft is nog maar af te wachten.

3: Duitsland:

Onze Oosterburen doen het ook goed op het gebied van prijzen. Zij staan op een derde plek en per dag betaal je hier circa €62,- per dag. Uiteraard moet je daar de Duitse apres-ski nog bij optellen als je daar behoefte aan hebt.

4. Spanje:

Heerlijk op wintersportvakantie en genieten van lekkere tapa’s gerechten? Spanje is de place-to-be en heeft genoeg skigebieden met grote sneeuwzekerheid. Hier betaal je gemiddeld per dag voor zowel skipas als accommodatie €80,-. 

5. Italië:

Van de tapa’s gaan we over naar de overheerlijke pasta’s. Italië staat op een vijfde plek als het gaat om de prijzen van skipassen en accommodaties per dag. Hier betaal je namelijk gemiddeld €96,- euro per dag.

6. Frankrijk:

De Franse skigebieden zijn bij de Nederlanders ook erg populair. In dit prachtige land liggen tenslotte de skigebieden met de meeste skiliften van de wereld. Hier betaal je voor een dag gemiddeld €116,- Vind je dit duur? Wacht maar tot je de laatste twee landen ziet!

7. Oostenrijk:

Het populairste land bij de Nederlanders staat in Europa op de 7e plek als het gaat om prijsniveau. We houden nou eenmaal van de Oostenrijkse gezelligheid en dat het land dan een van de duurste in Europa is lijkt ons niet uit te maken. Oostenrijk staat vlak achter Frankrijk qua prijsniveau en staat daardoor op de zevende plek. 

Goedkoopste en duurste wintersportland van Europa

8. Zwitserland:

Het zal je niet verbazen dat Zwitserland het duurste wintersportland in Europa is. De natuur en de skigebieden in dit land zijn werkelijk prachtig, alleen moet je wel beseffen het gemiddele prijsniveau iets hoger ligt. Hier betaal je gemiddeld per dag €136,- euro.

Het verschil tussen het goedkoopste en duurste wintersportland is circa €90,- per dag. Dit komt op weekbasis per persoon neer op een bedrag van €540,-. Moet je nagaan als je gezin bestaat uit vijf personen. Dan kun je €2.700 per week besparen als je naar Polen gaat in vergelijking met Zwitserland. BIZAR!

Als je dit overzicht bekijkt besef je pas hoe duur een wintersportvakantie eigenlijk is. De hierboven genoemde prijzen zijn alleen gebaseerd op de skipassen en accommodaties. Dit is nog exclusief het eten op de berg, de kleding, ski’s en andere overige uitgaven. 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in