Nieuwsalert per mail ontvangen

Walchsee dit seizoen eindelijk een nieuwe skilift

Wintersportredacteur

Iedereen in Walchsee kan z’n ski’s weer van zolder halen. Als het weer mee blijft zitten, wordt de nieuwe Amberglift kort voor kerst in gebruik genomen. Na een inzamelingsactie begin dit jaar, is het eindelijk gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe lift.

Nieuwe Amberglift in Walchsee

Walchsee is een klein en sfeervol dorpje in Tirol, gelegen aan het gelijknamige meer. Je vindt hier iets meer dan 10 km aan pistes, een sleeplift en een aantal touwliften. De sleeplift, beter bekend als de Amberglift, was nodig aan vervanging toe. Om die reden heeft de lift afgelopen skiseizoen zelfs noodgedwongen stil moeten staan. Gelukkig is er eindelijk genoeg geld voor een nieuwe lift. Als de bouwwerkzaamheden blijven vorderen en het weer meezit, kan de nieuwe Amberglift nog voor kerst in gebruik worden genomen.

Inwoners hebben meebetaald

Grote skigebieden investeren elk jaar weer flink wat geld in nieuwe liften, pistes en andere faciliteiten. Helaas is dat voor kleine skigebieden vaak een stuk moeilijker. Zeker als het gaat om hoe rendabel de investering is.

Dat was ook het probleem bij Walchsee. Investeren zou namelijk totaal niet rendabel zijn. Om het kleine skigebied niet verloren te laten gaan, zijn de inwoners daarom een inzamelingsactie gestart. Met succes, er is ruim 130.000 euro ingezameld. De rest van de kosten is betaald met subsidies van de staat.

Ook interessant: Tips voor families in het Brandnertal

€ 330.000,- geïnvesteerd

In totaal is er ruim 330.000 euro geïnvesteerd. Niet alleen in de nieuwe lift, maar ook in een pistenbully, sneeuwkanonnen en een transportband. Allemaal om het skigebied weer aantrekkelijk te maken voor toeristen en inwoners. Laten we hopen dat het ze gaat lukken en dat de investering snel wordt terugverdiend!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in