Nieuwsalert per mail ontvangen

© Panomax - Val Gardena

Wakker worden met witte beelden uit de bergen vandaag

Wintersportredacteur

Het sneeuwt weer heerlijk door in de Alpen vandaag. In alle Alpenlanden zijn al witte beelden te zien vanochtend. Gisteren is het begonnen met sneeuwen en vandaag sneeuwt het voornamelijk in Oostenrijk, Italië en Kroatië.

Winterse week in aantocht

De verwachte sneeuwval is gekomen in de Alpen. Florien schreef er woensdag al over en sinds die tijd is de weersverwachting niet heel veel veranderd. Dat betekent dat we vandaag een lekker pak sneeuw kunnen verwachten en ook morgen kan het nog doorgaan met sneeuwen. De rest van de week blijft het ook vrij koud in de Alpen, de temperatuur ligt lager dan normaal. Dinsdag en woensdag wordt het wat beter weer, maar daarna kan het wederom gaan sneeuwen. Dan valt de sneeuw nog eens voornamelijk aan de oostkant van de Alpen.

Dik pak sneeuw op sommige plekken

Zodra er sneeuw op de planning staat, word ik alweer gelukkig. Vanochtend gooide ik dan ook meteen de laptop open om de winterse plaatjes uit de bergen te bekijken via de webcams. En het is écht al wit op sommige plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Val Gardena? Bij het Almhotel Col Raiser ligt een ontzettend dik pak verse sneeuw!

Meer webcambeelden

Maar niet alleen in Val Gardena ligt veel sneeuw. Kijk even mee op de plaatjes hieronder en je ziet dat het al lekker wit kleurt. Zelfs in enkele hooggelegen wintersportdorpen is het al wit.

Wat is dit ontzettend lekker wakker worden! Laat die winter maar komen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in