Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Waarom is de skihelm verplicht?

Skihelm kopen tips

Wintersportredacteur

In verschillende wintersportlanden geldt er een skihelm verplichting. Deze plicht is er niet voor niets, de meest wintersporters dragen al een skihelm. Maar, twijfel je of je er wel een opzet of niet op de piste? Lees dan nog even verder.

Skihelm verplichting: hoofdletsel

De helmplicht die bestaat in wintersportlanden is er niet voor niets. Uit onderzoek blijkt dat bijna tien procent van het skiletsel op naam komt van het hoofd. Hoofdletsel verschilt van een lichte hersenschudding tot aan een gebroken schedel of erger en is iets dat je zeker wilt voorkomen. Met een gebroken arm kun je leven, maar met hersenen die niet functioneren gaat je levenskwaliteit drastisch omlaag. Een ongeval zit in een klein hoekje en het kwaad is dus zo geschiedt. Een onoplettende skiër skiet je aan en jij zit de rest van je leven in een rolstoel omdat je geen helm droeg. Is het argument dat je een helm niet zo lekker vindt zitten dan nog zo sterk? 

Afname wintersporters zonder skihelm

Gelukkig neemt het percentage wintersporters zonder helm gestaag af, maar nog lang niet iedereen zet voor het betreden van de piste een helm op. Vooral in de Nederlandse vakantieweken zie je veel skiërs en snowboarders zonder helm naar beneden flitsen. Behoor jij nog tot die groep? Denk er dan nog eens twee keer over na of dat echt zo slim is!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in