Nieuwsalert per mail ontvangen

Ga nu voor de wintersportkleding kortingen!

Dit zijn de laatste weken dat je nog op skivakantie kunt gaan. Voor de prijsbewuste wintersporters heeft dit een aantal voordelen, zo kan je goedkope last-minutes boeken en in de wintersportkleding al ruimschoots in de uitverkoop, bijvoorbeeld bij Zalando. Als je nog nooit eerder wintersportkleding hebt gekocht, of toe bent aan een nieuwe look op de piste, is het daarom interessant om nu te gaan shoppen. Maar waar moet je nu precies op letten?

 

Comfort
Allereerst is het belangrijk dat je wintersportkleding comfortabel zit. Je gaat er namelijk flink in bewegen. Let er goed op dat je de juiste maat heb, want een te kleine maar zit niet lekker en een te grote maat is natuurlijk ook niet goed. Let er daarnaast op dat er goede ventilatie mogelijkheden zijn. Als mooi weer is dan kan het al snel heel erg warm worden in een dikke jas en een dikke goed geïsoleerde skibroek.

Stijlvol
Als je gaat dan wil je het natuurlijk goed doen en wil je er goed uit zien. In 2013 is het de trend om felle kleuren te combineren met primaire kleuren. Bijvoorbeeld een zwarte skibroek met een felgekleurde jas. Trendkleuren zijn voor mannen groen en voor vrouwen klassiek paars. Deze kleuren vallen heel erg goed te combineren met neutralere kleuren zoals wit en zwart. Let wel op met een witte broek, vooral als je snowboard zit je veel op de grond en verkleurd de broek al snel.

Accessoires
Vergeet ook vooral de accessoires niet, die maken net het verschil tussen een goede en een slechte voorbereiden. Belangrijk is dan ook een helm. Zorg er voor dat je huurt of koopt. Als je geen helm wilt dragen is het verstandig om in ieder geval een muts te dragen, want een helm is niet alleen veilig het houd je hoofd en dus de rest van je lichaam lekker warm. Denk ook aan een goede zonnebril en aan zonnebrand voor het geval de zon schijnt.

Duurzaam
Wil je milieubewust op skivakantie dan draag je natuurlijk wintersportkleding die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Hele gerecyclede skipakken zijn er nog niet, maar je kan bijvoorbeeld fleece truien kopen voor onder je skipak die zijn gemaakt van gerecycled plastic.  Zo heeft The North Face op hun website duidelijk doelen om minder impact op het milieu te maken.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in