Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voorzitter skiliften Oostenrijk: maximaal tweedaagse skipas voor niet-gevaccineerde wintersporters

Skipassen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren zijn de Oostenrijkse coronamaatregelen voor de winter van 2021/2022 aangekondigd. Zo gaat er onder andere een 3-G-Regel gelden voor de skiliften en de après-ski en is een FFP2-mondkapje weer verplicht. Daarnaast bracht Franz Hörl, de voorzitter van de Oostenrijkse skiliften, nog een mogelijke maatregel naar buiten over de verkoop van de skipassen. Om de controle op het 3-G-bewijs te handhaven zou het nog wel eens kunnen zijn dat mensen die moeten testen straks alleen een tweedaagse skipas kunnen kopen. Zo kunnen de skigebieden de controle op het 3-G-bewijs en het testen in de hand houden. Wij zijn benieuwd of deze maatregel echt ingevoerd gaat worden.

Er is nog geen officieel bericht gekomen dat deze regel inderdaad gaat gelden voor geteste wintersporters. Toch bestaat de kans wel met de reeds aangekondigde maatregelen…

Tweedaagse skipas voor niet-gevaccineerde wintersporters

Gevaccineerde wintersporters kunnen elke skipas kopen die ze willen. Op vertoon van hun vaccinatiebewijs kunnen ze dagkaarten, weekpassen en seizoenskaarten kopen. Datzelfde geldt voor mensen die genezen zijn van corona. Voor wintersporters die nog moeten testen tijdens hun wintersport, is die controle wat lastiger. Zij moeten elke 72 uur getest worden om aan te tonen dat ze niet besmettelijk zijn. Om de controle op die testen te handhaven, meldde Hörl dat de kans bestaat dat zij dan ook maximaal een tweedaagse skipas kunnen kopen. Want zodra je skipas is verlopen, is ook je test verlopen en moet je opnieuw testen. Met dit bewijs kun je dan een nieuwe skipas kopen. Hoe het zit met de eventuele extra kosten, moet nog duidelijk worden. Echter, of deze maatregel er echt gaat komen, is nog niet zeker. ‘Maar zoals het er nu uitziet en met de huidige maatregelen, gaat het gebeuren.’, aldus Hörl.

Details nog niet duidelijk

Gisteren zijn de coronamaatregelen voor komende winter aangekondigd en het is nu wachten op de details. In de skigebieden en horeca zijn ze hard aan het werk om alle controlesystemen te ontwikkelen, zodat je straks niet elke keer in de rij hoeft te wachten om je 3-G-bewijs te laten zien. Zo kan het zijn dat je je skipas online moet aanschaffen en daarbij je coronabewijs aan je skipas koppelt, of dat je dit bewijs bij de kassa moet laten zien. Die details liggen nog open en zullen in de komende weken worden uitgewerkt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in