Nieuwsalert per mail ontvangen

Voordelig skiën in de lente

Wintersport in het voorjaar heeft zo zijn voordelen. Het is doorgaans minder koud en er zijn meer zonuren, wat de omstandigheden op het terras en op de piste aangenaam maakt. In de beginmaanden van de winter is er niet altijd sprake van sneeuwzekerheid, maar in het voorjaar ligt er vaak een flink pak sneeuw. Een ander bijkomstig voordeel is de lagere prijs. Er zijn tal van aanbiedingen, waaronder veel last minute wintersport kortingen. Welke skigebieden zijn er in de lenteperiode interessant om te bezoeken?

Vakantie periodes
De krokusvakantie is voor veel Nederlandse families nog steeds de populairste vakantieperiode wat betreft wintersport, maar Pasen en de meivakantie zijn ook ideaal om richting de sneeuw te trekken. In de lentemaanden zijn de pistes over het algemeen rustiger. Het relatief lage aantal wintersporters is dan ook te zien aan de prijzen. Skipassen zijn vaak goedkoper in het laagseizoen.

Last minute boekingen
Wintersporters zoeken steeds vaker online naar last minute vakanties. De meeste last minute wintersportvakanties worden twee tot drie weken van tevoren geboekt. Dit geldt niet alleen voor de wintersportmaanden december en januari, maar ook zeker voor het voorjaar. Gezinnen met kinderen die afhankelijk zijn van de populaire, maar ook duurdere vakantieweken zoals de krokusvakantie en kunnen vroeg in het seizoen een keuze maken uit vroegboekaanbiedingen om zo toch een voordelige wintersportvakantie op de kop te tikken.

Dutch Week
Snowtime, de organisatie achter de Dutch Week, verwacht ook dit jaar weer een grote stroom aan wintersporters die ervoor kiezen om aan het einde van het winterseizoen naar de sneeuw te trekken. Voor veel families is de Dutch Week een aantrekkelijk en voordelig alternatief voor de krokus. Naast een gezellige sfeer en leuke activiteiten biedt de Dutch Week meer voordelen, zoals scherp geprijsde skihuur en skipassen. De Dutch Week vindt plaats van 26 april tot en met 3 mei en is te boeken voor een periode van 4, 5 of 8 dagen.

Populairste bestemmingen
Wintersport in Frankrijk is populair vanwege de hooggelegen skigebieden. De skibestemmingen met hoge ligging hebben een goede sneeuwzekerheid tot laat in het seizoen, vandaar dat de Dutch Week zo laat in het skiseizoen nog in Val Thorens (2300m) kan plaatsvinden. Frankrijk liefhebbers noemden in 2012/2013 de onderstaande vijf bestemmingen tot hun persoonlijke favorieten:

• Les Trois Vallees (o.a. Val Thorens);
• Espace Killy (o.a. Tignes);
• Val Cenis Vanoise (o.a. Val Cenis);
• Les Sybelles (o.a. St. Sorlin d’Arves);
• Galibier Thabor (o.a. Valloire).

Kortom
Wintersport in het voorjaar is zeer aangenaam. Is het niet voor de last minute aanbiedingen, dan wel voor de heerlijke zon, uitstekende pistecondities en gezellige après-ski. Meer weten over wintersport in de lente? Lees alle tips van Snowtime Wintersport.

Snowtime wintersport aanbiedingen

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in