Nieuwsalert per mail ontvangen

Vonn vandaag de beste in St. Moritz

Het begint saai te worden. “Vonn wint ..”, “Weer Vonn aan de leiding”, “Lindsey Vonn de beste”. Bijna elke week vind je titels van deze strekking in het skinieuws. Zo ook vandaag, vanwege de overwinning van Lindsey op de Super-G in St. Moritz. Op de Zwitserse piste liet zij vandaag haar uitzonderlijke kwaliteiten voor zich spreken.

Maze kwam met een verschil van 0.37 seconden niet aan de tijd van Vonn en moest het doen met een tweede plek. Een tweede podiumplek voor Maze dit weekend, aangezien zij gisteren de Super Combinatie won. De Sloveense had vandaag hoog ingezet en ging voor de winst. Hoewel zij nog nooit een Super-G heeft gewonnen bleek vandaag wel dat ze goed op niveau is. “Ik zou graag hebben gewonnen en heb er alles voor gegeven, maar ik ben blij met mijn tweede podiumplaats dit weekend!” De teamgenote van Vonn, Julia Mancuso, werd derde.

Het weer in St. Moritz was goed. De zon deed vlak voor de start hard zijn best om door de wolken te komen en dat lukte. Het zicht was goed, waardoor de skiesters veiliger gas konden geven. De sneeuwcondities waren ook perfect, dus vandaag geen excuses vanwege het weer. Vanwege de harde wind was het parcours wel ingekort.

Morgen gaat het skiweekend voor de vrouwen verder in hetzelfde gebied. Hier wordt de derde reuzenslalom van het seizoen gestoken. De afgelopen twee races werden gedomineerd door Tina Maze, gevolgd door Kathrin Zettel. Vonn deed het in de afgelopen reuzenslaloms niet zo best en is erop gebrand beter te presteren. Voor extra motivatie zou een Louis Vuitton tas moeten zorgen, die de winnaars in St. Moritz ontvangen.

Bron: FIS Alpine

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in