Nieuwsalert per mail ontvangen

Vlak voor winterseizoen nog 15 miljoen geïnvesteerd in Karinthië

Het skiseizoen is in sommige skigebieden al begonnen en voor andere skigebieden komt de opening langzaam in zicht. In Karinthië hebben verschillende skigebieden gezamenlijk op het laatste moment nog 15 miljoen euro geïnvesteerd. Dit liet Klaus Herzog van de vakgroep voor skiliften donderdag in een persconferentie weten, aldus ORF.

Persconferentie

Donderdag heeft er in Klagenfuhrt een persconferentie plaats gevonden. In deze conferentie kwam naar voren dat verschillende skigebieden in Karinthië gezamenlijk op het laatste moment zo’n 15 miljoen euro in hun skigebieden hebben geïnvesteerd. Daarnaast werd er duidelijk dat hier de prijzen van de skipassen dit jaar met 2 procent zullen worden verhoogd.

 

15 miljoen

De 15 miljoen wordt geïnvesteerd in de besneeuwing van de skigebieden Bad Kleinkirchheim, Nassfeld en Petzen. Dit is nodig om de skigebieden deze winter van voldoende sneeuw te kunnen voorzien. Vorig jaar werd er ook al ongeveer 250 miljoen euro in de skigebieden geïnvesteerd. Dit is ook niet zomaar want de liften zijn de belangrijkste toeristische inkomstenbron in Karinthië.

Skipassen

Zoals ieder jaar zullen ook de prijzen van de skipassen weer worden verhoogd. Dit jaar zal deze verhoging 2 procent zijn. Hierdoor zal de duurste skipas in deze omgeving in Nassfeld op 47 euro per dag uitkomen. In het goedkoopste skigebied Bad Kleinkirchheim ben je aanzienlijk minder kwijt. Hier kost een skipas voor 1 dag namelijk 22 euro. Voor de kinderen is er een gereduceerd tarief, zij betalen iets meer dan de helft.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in