Nieuwsalert per mail ontvangen

Violiniste Vanessa Mae doet mee aan Olympische Spelen in Sochi

Vanessa Mae, de bekende Brits-Thaise violiniste, heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen in Sochi die volgende maand starten. Aangezien ze in Groot-Brittannië geen kans maakt om mee te doen, komt ze voor Thailand uit. 

Van de reden dat zij voor Thailand uitkomt maakt Vanessa geen geheim. “Ik ben Brits, maar reëel gezien is er geen enkele kans dat ik mijn eigen land kan vertegenwoordigen. Omdat mijn biologische vader uit Thailand komt, heeft Thailand mij geaccepteerd.” Al van jongs af aan staat Vanessa op de ski’s en naar eigen zeggen wilde ze vroeg niets liever dan een ‘ski bum’ zijn.

Volgens de officiële Olympische kwalificatieregels mogen landen zonder skiër in de top 500 van de wereld één man en één vrouw afvaardigen om mee te doen in de slalom en reuzenslalom. Die man en vrouwen moeten dan wel aan een extra eis voldoen. Ze moeten een gemiddelde van 140 punten of minder halen in vijf erkende wedstrijden. Hoe beter je skiet, des te minder punten je krijgt.

Vanessa Mae, skiënd onder de naam Vanessa Vanacorn, heeft zich op deze manier weten te kwalificeren tijdens races is Slovenië. In Engeland zijn de kwalificatieregels veel strenger. De British Olympic Association schuift namelijk alleen atleten naar voren die een top 30 plaats in de FIS World Cup ranking hebben behaald tijdens de kwalificatieperiode of zij moeten aan andere strike eisen voldoen.

Gezien haar 3.166e plaats op de wereldranglijst op de reuzenslalom is het niet de verwachting dat Mae hoge ogen gaat gooien. Waarschijnlijk is ze net aan beter dan Eric Moussambani tijdens de Olympische Spelen in Sydney. 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in