Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: zo’n chaos is het bij Der weisse Rausch

Screenshot YouTube

Wintersportredacteur

Op zoek naar een leuke sportieve uitdaging? En ben je ook voor de duivel niet bang? Dan is Der weisse Rausch misschien wat voor je. Vorig weekend werd de wedstrijd voor de 24e keer gehouden in St. Anton am Arlberg en de beelden laten zien wat voor een chaos het is bij de massastart.

Massastart

In totaal stonden zaterdagmiddag 555 wintersporters aan de start. Toen om 17.00 uur het startschot klonk, schoot iedereen tegelijkertijd de ongeprepareerde helling af. Chaos tot en met natuurlijk. Vlak na het eerste stuk scheidde het kaf zich echter al van het koren, want na de eerste afdaling komt een klim van 37 hoogtemeters. De kanshebbers op een zege doen dat in skatingstijl, veel andere deelnemers gaan te voet omhoog. Na het klimmetje volgde een strijd onder de beste deelnemers, waarbij niet iedereen overeind bleef. Uiteindelijk was het local Peter Rudigier die na 8 minuten en 30 seconden als eerste over de streep kwam. Eerste bij de vrouwen was Nadine Thaler uit Karinthië.

Highlightvideo

In de onderstaande video zie je de hoogtepunten van de wedstrijd. Vergeet ook zeker de crash net na de eerste minuut te bekijken. Deelnemers aan dit evenement doen er alles voor om te winnen, zoals je kunt zien. Wat een race!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in