Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: zo’n chaos was het bij Der weisse Rausch

© TVB St. Anton am Arlberg / Patrick Saely

Wintersportredacteur

Op zoek naar een leuke, sportieve uitdaging? En ben je ook voor de duivel niet bang? Dan is Der weisse Rausch misschien wat voor je. Afgelopen weekend was de jaarlijkse wedstrijd weer in St. Anton am Arlberg. Wat is het een chaos bij de massastart!

Massastart bij Der weisse Rausch

In totaal stonden er 555 wintersporters aan de start in St. Anton am Arlberg. Zaterdagmiddag klonk het startschot en startte iedereen tegelijkertijd. Chaos tot de max natuurlijk. Vlak na het eerste stuk zag je al goed wie de experts zijn. Dit jaar begon de wedstrijd met een klim van 300 meter te voet op een gewijzigd traject in verband met de hevige sneeuwval. Deze eerste klim was drie keer langer dan de afgelopen jaren. Kort daarna volgde de massafdaling vanaf de top.

Video: zo was 2024

Door de sneeuwval was het een uitdagende wedstrijd afgelopen weekend. Dichte mist en een bijtende wind maakten het de deelnemers lastig. Daarmee komt de editie van 2024 in de geschiedenisboeken. Er deden deelnemers uit 22 verschillende landen mee en het was het 25ste jubileum van Der weisse Rausch. Vanwege het weer werd de route iets gewijzigd. Voor het eerst was de start op de Galzig (2185 meter). De Oostenrijker Dieter Bischof kwam als allereerste over de finishlijn. Hij kwam na 8:43 minuten over de eindstreep. Dit is zijn tweede overwinning op deze bijzondere wedstrijd. Bij de vrouwen won de Oostenrijkse Regina Wintersteller.

In de onderstaande video’s zie je Der weisse Rausch 2024. Wat een race!

Dit is de hele livestream:

Dit zijn andere beelden van afgelopen zaterdag:

Bekijk ook:

Bekijk ook: VIDEO: zo gevaarlijk is de Hahnenkamm-Rennen Kitzbühel daadwerkelijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in