Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: wintersporter bungelt aan voetensteun stoeltjeslift in Frans skigebied

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen zondag was het sneeuwrijk in het Franse skigebied Saint Lary Soulan in de Pyreneeën. Daarnaast ontstond er een uitzonderlijke situatie. Een jonge wintersporter werd gespot, bungelend aan zijn jas aan een stoeltjeslift. Hoe hij in deze situatie terecht is gekomen, is niet duidelijk. Verschillende bijstanders en medewerkers van de lift schoten onmiddellijk te hulp.

Angstaanjagend moment

Het waren een paar angstige minuten voor een wintersporter in het Franse skigebied Saint Lary Soulan afgelopen zondag. Hij hing met zijn jas aan de voetensteun van de stoeltjeslift, vlak bij Pla d’Adet. Een moeder was met haar twee kinderen aan het skiën en liet aan het platform francetvinfo het volgende weten over het incident: “Ik heb zijn val niet gezien, maar opeens zagen we dat er bij de stoeltjeslift aan de overkant een jongeman aan zijn kleding aan de voetsteun hing.”

De wintersporter deed verschillende pogingen om zichzelf op te trekken en zo los te komen. Dit was tevergeefs en ondertussen werd de stoeltjeslift stilgezet. Onmiddellijk kwamen de medewerkers van de lift in actie en ze probeerden verschillende dingen om de jongen in veiligheid te brengen.

Menselijke ladder

Eerst werden er pogingen gedaan om de jongen omhoog te duwen, zodat hij zichzelf los kon maken. Daarna werd er een ladder gevormd door de liftmedewerkers. Ze klommen op elkaars schouders om zo bij de wintersporter in de buurt te komen. Dit werkte en uiteindelijk was de jongen los en kon hij naar beneden op de piste springen.

Veel publiek

Omdat er maar weinig liften en pistes geopend waren door de slechte weersomstandigheden, waren veel mensen in dit deel van het skigebied. Ook vormde er al een rij voor de stoeltjeslift. Toen de jongen weer veilig op de grond stond, barstte er een luid applaus uit. Iedereen was opgelucht en de wintersporter was gelukkig helemaal in orde. Hij heeft geen blessures opgelopen aan dit incident.

Hoe heeft het kunnen gebeuren?

De reden van de situatie is nog niet helemaal duidelijk. De jongen hing aan de stoeltjeslift met nog maar één ski. Nu vermoeden de agenten dat hij probeerde zijn tweede ski op te vangen, omdat deze misschien losraakte. Of dit echt de reden is, is niet duidelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in