Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: Skiër zit wolf achterna op skipiste

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op social media gaat een bijzondere video rond van een skiër die een wolf achterna zit op een piste in het Italiaanse Pampeago (Ski Center Latemar). De man lijkt de vluchtende wolf de stuipen op het lijf te jagen.

Wolf op de piste

De skiër volgt de wolf van de piste af, totdat de wolf geen andere uitweg meer ziet en in de veiligheidsnetten aan de zijkant van de piste terechtkomt. De video wordt in Italiaanse media veelvuldig gedeeld en de video kan consequenties hebben voor de filmer.

Dierenmishandeling

De Italiaanse dierenbeschermingsorganisatie Enpa onderneemt stappen tegen de nog onbekende filmer. Zij deden aangifte van dierenmishandeling door de filmer. Daarnaast willen ze graag dat bosbeheer het dier vindt om ervoor te zorgen dat het de nodige hulp krijgt. De skiër hangt volgens Enpa een straf voor dierenmishandeling boven het hoofd. Voor deze strafdaad kan een gevangenisstraf opgelegd worden van drie maanden tot anderhalf jaar en een boete van 5.000 tot 30.000 euro. De desbetreffende video zie je hieronder.

Wat doen als je een wolf ziet?

Mocht je zelf ook een wolf tegenkomen op de piste, ga het dier dan niet achterna zoals op de video. Hoe je jezelf wel moet gedragen beschrijft de provincie Zuid-Tirol: “Houd afstand, blijf kalm en ski niet weg. Trek wolven niet aan en probeer ze niet te voeren! Als je je ongemakkelijk voelt bij de situatie, maak jezelf dan kenbaar: praat, schreeuw of klap in je handen en ga langzaam achteruit. Als de wolf je, tegen de verwachting in, nadert of volgt, sta dan stil, maak je groot en schreeuw naar de wolf en gooi er desnoods iets naar. Loop naar het dier toe in plaats van weg.” Meld het vervolgens aan medewerkers van het skigebied, zodat zij de gepaste maatregelen kunnen nemen en het kunnen melden bij de autoriteiten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in