Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: s’ werelds langste man op de ski’s

Ski's op een vers geprepareerde piste

© Skiinformatie.nl

Heb je jezelf ooit afgevraagd of je zou kunnen skiën op stelten? Wij ook niet. Toch krijgen we dankzij YouTuber Alex Wrigglesworth antwoord op deze vraag. Hij heeft namelijk de uit Engeland afkomstige Ed opgezocht in Obergurgl, waar Ed al acht jaar lang skiles geeft. Wekelijks is de reusachtige Ed op stelten te vinden op de piste en met zijn drie meter steekt hij boven alles en iedereen uit. Als je benieuwd bent naar hoe skileraar Ed zo lang kan zijn, of hoe hij überhaupt de piste af komt (want dat doet hij toch best netjes), lees dan snel verder!

‘Langste man ter wereld’

Met drie meter in lengte zou Ed toch echt de langste man van de wereld moeten zijn, maar dat is hij natuurlijk niet. Om zo lang te worden gebruikt hij namelijk iets wat een soort skistelt voor moet stellen. Het object begint met een normale skischoen, waar een stelt in is geplaatst. Op de stelt bevindt zich een klein platform waar de binding voor de skischoenen van Ed aan vast zitten en dan vervolgens nog een extra steun. Er is dus over nagedacht.

Skishow

Maar waarom zou je zoiets vreemds eigelijk maken? De skistelt is bedacht en ontworpen door een aantal van de locals uit Obergurgl. De reus op ski’s is in het echt te bewonderen tijdens de skishow op dinsdagavond, waar de stelten al 20 jaar lang voor worden gebruikt. Ed heeft de afgelopen vijf jaar de eer gehad om als langste man ter wereld de piste af te glijden, en doet hij maar al te graag. Meer zien? Bekijk dan de onderstaande video!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in