Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: Met meer dan 100 km/u op je fiets van de berg

Wintersportredacteur

Een bizar spektakel vond gisteren in Les 2 Alpes plaats. Honderden mountainbikers knalden daar gisteren naar beneden. En nu is dat niet eens zo gek, maar het feit dat ze over de sneeuw naar beneden reden met meer dan 100 km/u wel!

Mountain of Hell

De fietsers deden mee aan de Mountain of Hell wedstrijd. Dat is een wedstrijd met een simpel concept. Er wordt gelijktijdig gestart op een hoogte van 3400 meter. Wie het eerste beneden is wint. En je begrijpt dat zo’n concept spectaculaire beelden oplevert. De complete afdaling duurt voor de snelste fietsers ongeveer een halfuur. Dat is dus een stuk langer dan je er op ski’s over zou doen, maar vergt ontzettend veel beheersing over je fiets. De winnaar van dit jaar is net als vorig jaar Killian Bron. Meer van zijn actie in de video onderaan dit artikel.

 

Start van gisteren

In de video hieronder zie je de start van de Mountain of Hell wedstrijd van gisteren. Wat een gekkenwerk, zo’n start! Ontzettend tof om te zien, maar je moet er toch niet aan denken om mee te doen?!

Video complete afdaling

De afdaling start dan wel in de sneeuw, maar de ondergrond gaat al snel over in een andere kleur. Killian Bron heeft vorig jaar de video van zijn rit gepost. Hoe vet!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in