Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Video: meisje valt uit stoeltjeslift in Amerikaans skigebied

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er zijn beelden opgedoken van afgelopen zaterdag uit het bekende skigebied Mammoth Mountain in Californië. Een 16-jarig meisje viel in het skigebied uit een stoeltjeslift. Om nog onbekende redenen begon de tiener te glijden. Ze hing een tijdje, maar viel uiteindelijk naar beneden. De pisteredding en omstanders probeerden met een net haar val te breken, maar dit lukt niet.

Meisje valt uit stoeltjeslift

In het Amerikaanse skigebied Mammoth Mountain bungelde afgelopen zaterdag een wintersporter aan de skilift Stump Alley Express. Een meisje van 16 jaar oud maakte hier een bijzondere skidag mee. Na het instappen in de stoeltjeslift, bleek dat de snowboardster niet goed zat. Ze begon van het stoeltje te glijden en de andere personen in de lift grepen haar onmiddellijk vast. De pisteredding werd ingezet en onder de lift werd meteen een veiligheidsnet opgebouwd. Ook werd de lift stilgezet. Omstanders en medewerkers van de liftpatrouilles stonden klaar toen het meisje uit de lift viel. Met het net wilden ze de val van het kind breken en er zo voor zorgen dat ze geen ernstige verwondingen opliep. Echter, miste het meisje met haar val net het veiligheidsnet. Ze kwam naast de hulpverleners op de piste terecht.

Naar het ziekenhuis

De snowboardster is na het incident naar het ziekenhuis gebracht. Tot nu toe is niet bekend wat de ernst is van haar verwondingen en hoe het met de 16-jarige gaat.

Bizarre beelden uit het skigebied

Een andere wintersporter heeft vanuit de skilift een video gemaakt van het incident:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in