Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: Leuke weetjes over skischoenen

Wintersportredacteur

Nadat je besmet bent geraakt met het wintersportvirus, besluit je om ook je eigen skimateriaal aan te schaffen. Kosten besparen en geen gedoe meer bij de skiverhuur: ideaal! Maar hoe zit het nou met al die spullen? Waar moet je bijvoorbeeld allemaal op letten als het gaat om skischoenen?

Frank is op bezoek gegaan bij Intersport Uden en heeft medewerker Mike de oren van zijn hoofd gevraagd. Bekijk de video hieronder met allerlei leuke weetjes over skischoenen.

Contactgegevens van Intersport Superstore Uden

Wat doet een bootfitter?

De naam zegt het eigenlijk al: een bootfitter zorgt ervoor dat jij met perfect passende skischoenen op wintersport kunt gaan. Geen knelpunten en zo comfortabel mogelijk. Een bootfitter maakt eerst een analyse van je voeten en zoekt aan de hand daarvan een geschikte skischoen uit.

Wat is de flex?

Een flex van 85, 100 of 130. Leuk al die cijfers, maar wat houdt het nou precies in? De Flex heeft alles te maken met de stugheid van de schoen. Hoe hoger het getal, hoe stugger (en dus stijver) de schoen en hoe directer deze aan te sturen is. Hoe lager het cijfer, hoe soepeler de skischoen. Let wel op: er is geen standaard flex waar fabrikanten zich aan moeten houden. Hierdoor kan het cijfer van de flex per merk skischoen iets afwijken.

Waarom hebben skischoenen voor vrouwen een bontje?

Wij vrouwen verdienen tijdens de wintersport natuurlijk optimaal comfort. Dat geldt ook voor de skischoen. Het bontje is niet alleen lekker zacht en comfortabel, maar zorgt er ook voor dat onze voeten lekker warm blijven. Een win-winsituatie dus!

Hoe lang gaan skischoenen mee?

Op deze vraag is niet heel makkelijk antwoord te geven. De levensduur van de skischoen is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst het materiaal van de buitenschoen. Er zitten weekmakers in het plastic en die verliezen naar verloop van tijd hun werking. Hierdoor wordt de buitenschoen broos en kunnen er breuken ontstaan. Daarnaast wordt de flex minder en de foam in de binnenschoen dunner. Heb jij eigen skischoenen en twijfel je of ze nog goed zijn? Mike helpt je graag verder! En ook de andere wintersportspecialisten van Intersport helpen je graag verder. Bekijk hier alle wintersport-specialist winkels van Intersport.

Alle Intersportspecialisten in Nederland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in