Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: indrukwekkende dronebeelden van een lawine

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een Canadees filmde een paar dagen geleden een spectaculaire lawine met zijn drone. Hij was samen met een vriend onderweg op de Nahmint Mountain op Vancouver Island in Canada toen ze de grote sneeuwhoeveelheid naar beneden zagen komen. De beelden zijn indrukwekkend!

Een lawine van dichtbij

Afgelopen skiseizoen hebben we vaker beelden gedeeld van lawines, maar zo dichtbij heb je dit natuurverschijnsel waarschijnlijk nog niet gezien. In het gebied waar de lawine gefilmd is, waren de afgelopen dagen meerdere lawinewaarschuwingen. Echter leek de situatie juist te kalmeren, aldus de post van Mactac op YouTube. Net toen de mannen zich klaarmaakten om te vertrekken kwam er een enorme sneeuwmassa van de berg af.

Indrukwekkende beelden

De Canadees kon nog net op tijd zijn drone starten om te filmen hoe de sneeuw het einde van de klif raakt. Zoals je in de video kunt zien, lijkt het net een grote waterval. In werkelijkheid is het een enorme hoeveelheid sneeuw die in grote stukken van de berg afraast. Gelukkig waren de filmers ver genoeg weg om niet betrokken te raken bij de lawine. Beiden stonden ongeveer een kilometer van de lawine af. Maar zelfs hier was het geluid enorm.

Nu al 210.000 weergaven

De video staat nu vier dagen op YouTube en heeft nu al 210.000 weergaven. De kijkers zijn lovend in de reacties, het gebeurt namelijk niet vaak dat zo een groot natuurverschijnsel van dichtbij gefilmd wordt. Tot nu toe staat de teller op 780 reacties! Daar zullen er nog zeker wel een paar bijkomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in