Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: harde wind zorgt voor chaos bij skilift in Italiaans skigebied

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren waaide het stevig in de bergen en dit was onder andere te voelen en te zien in het Italiaanse skigebied Cervino Ski Paradise. De wintersporters in het skigebied zullen deze skidag niet snel vergeten en na het zien van de beelden begrijp je waarschijnlijk wel waarom!

Stevige wind in Cervino Ski Paradise

In het Italiaanse skigebied Cervino Ski Paradise, dat grenst aan Matterhorn Glacier Paradise in Zwitserland, sloeg het weer gistermiddag abrupt om. Meerdere liften moesten sluiten door de harde windbuien. De grote weeromslag was onverwachts en nog voordat alle wintersporters uit de skilift waren, waaide de wind al 100 kilometer per uur bij het bergstation.

Heftige beelden

Er zijn een paar beelden op het internet verschenen van een skilift in het skigebied gistermiddag. De stoeltjes worden wild heen en weer geschud door de harde wind. Wat een spannende momenten voor de wintersporters! Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Beperkt geopend

Ook veel andere skigebieden met hooggelegen liften waren gisteren deels of helemaal gesloten. Hetzelfde geldt vandaag onder andere in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, de Zillertal Arena en in skigebied Zugspitze! De wind waait nog steeds hard op sommige plekken en daardoor is het niet overal veilig om de skiliften te laten draaien. Check altijd aan het begin van je skidag de actuele geopende liften via de officiële websites van de skigebieden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in