Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Video: dit is de crash van Aleksander Aamodt Kilde in Wengen

starthuisje lauberhornrennen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen zaterdag ging de bekende alpineskiër Aleksander Aamodt Kilde hard onderuit op de Lauberhorn-afdaling in Wengen. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en zondagavond werd bekendgemaakt dat het seizoen voor hem voorbij is. Hieronder zie je de beelden van de crash.

Hoop op beter nieuws

De Noorse skiër verloor tijdens de afdaling de controle en klapte hard de netten in. Na de val was hij bij bewustzijn, maar hij bleef wel liggen en moest uiteindelijk met de helikopter worden afgevoerd. De wedstrijd moest bijna een halfuur onderbroken worden. Zondagochtend leek er hoop op snel herstel, toen de Noorse skivereniging liet weten dat Kilde z’n schouder uit de kom had gehad en een snijwond in z’n kuit had. ’s Avonds liet de teamarts echter aan de Noorse nationale omroep weten dat het seizoen voor de skiër voorbij is.

Verzorging door Mikaela Shiffrin

Vanuit het ziekenhuis meldde Kilde zich al op Instagram. Hij liet daar weten in goede handen te zijn en verzorgd te worden door zijn vriendin Mikaela Shiffrin.

Videobeelden van de crash

Op de onderstaande beelden zie je hoe Kilde de netten in gaat. En dat was dus beslist geen zachte val. Wat een klap!

Niet de eerste crash in Wengen

De crash van Kilde was niet de eerste in Wengen deze week. Op donderdag en vrijdag gingen Marco Kohler en Alexis Pinturault al onderuit. Beide skiërs scheurden hun kruisband af.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in