Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: deze tennisprof kan ook uitstekend skiën

© Webcam Kronplatz

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Italiaanse tennisster Jannik Sinner heeft deze kerstvakantie zijn tennisracket omgeruild voor de ski’s. Op de Kronplatz laat hij zien dat hij niet alleen de techniek van het tennissen beheerst. Met heerlijke gecarvede bochten skiet hij naar beneden in dit populaire skigebied in Zuid-Tirol.

Skiën of tennis?

Jannik Sinner is geboren in Innichen (Zuid-Tirol) en volgde als kind al skitrainingen. Op latere leeftijd moest de nu 22-jarige Sinner een keuze maken: doorgaan met skiën of volledig overstappen op tennis? Zijn huidige positie op de wereldranglijst, vierde, bewijst dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Onderstaande laat echter zien dat hij het skiën nog niet verleerd is.

Winst in de Davis Cup

Sinner heeft een succesvol jaar achter de rug met als hoogtepunt de winst met Italië in de Davis Cup. Ondanks zijn huidige status in de tenniniswereld probeert hij regelmatig terug te keren naar zijn geboorteplaats in het Pustertal om daar in de omgeving te gaan skiën. Mocht zijn tenniscarrière in het slop raken, dan kan hij altijd nog overwegen om de overstap naar het skiën te maken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in