Nieuwsalert per mail ontvangen

De verwachte sneeuw is gekomen

Jippie! De voorspelling die wij deze week deelden is uitgekomen. Het sneeuwt in Oostenrijk!

Veel is het nog niet, dat was voorspeld. De meeste sneeuw komt pas de komende dagen, maar het eerste laagje ligt er. Als we de webcams bekijken mag de Hintertuxer Gletscher van geluk spreken, want op de andere gletsjers in Tirol en Salzburg hebben we nog geen sneeuw zien vallen.

De komende dagen gaat er echt nog wel wat vallen als we de weerkaarten mogen geloven. Op sommige plekken wordt zelfs 40 centimeter verwacht. Een mooie start van het winterseizoen op de gletsjers wat ons betreft.

De meeste sneeuw gaat vallen in de regio rondom Bad Ischl als we kijken naar de kaart. Maar ook de Kitzsteinhorn wordt niet vergeten. Vandaag wordt daar zelfs nog 13 centimeter sneeuw verwacht. De vraag is alleen hoe laag de sneeuwgrens gaat liggen, anders wordt het gewoon regen. Pas vanaf morgen zinkt de temperatuur echt. Hieronder de voorspellingen voor de Kitzsteinhorn.

Wij gaan pas op 19 oktober voor het eerste naar de gletsjer, dus we hebben nog even. Toch is de voorpret wel elke keer geweldig. Ook al kun je niets veranderen aan de sneeuwval, het is heerlijk om jouw wintersportbestemming in de gaten te houden. We houden jullie op de hoogte van de sneeuwval deze week!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in