Nieuwsalert per mail ontvangen

Verveel je geen moment tijdens de wintersport

Wintersportredacteur

Nu passen “wintersport” en “vervelen” sowieso al niet bij elkaar, maar het kan zomaar zijn dat je besluit een dagje niet mee te gaan skiën. Dat kan verschillende redenen hebben: je bent te moe na een fikse après ski, je kunt niet meer lopen van de spierpijn of het weer is te slecht om te gaan skiën of snowboarden. Wat moet je dan met je tijd? Een beetje zappen tussen Italiaanse, Franse, Duitse, Oostenrijkse of Zwitserse televisiezenders gaat al snel vervelen. Je wilt eigenlijk gewoon lekker een film op Netflix kijken, of verder gaan met je serie.

Maar Netflix is in ieder land weer anders. Hoe regel je dan dat je gewoon naar de Nederlandse Netflix kunt kijken? Door te kijken via een VPN!

Wat is een VPN eigenlijk?

Een VPN is een Virtual Private Network. Door verbinding te maken met een VPN server in Nederland, kun je, ook in het buitenland, gebruik maken van Nederlands internet. Dat lijkt in Europa niet echt nodig, daar zijn bijvoorbeeld geen sites geblokkeerd of gecensureerd vanuit een overheid, maar als je dus Netflix wilt kijken vanuit je ski-hotel, dan is het wel weer heel handig. Een VPN heeft nog meer voordelen: je kunt je volledig anoniem op het internet bewegen en door gebruik te maken van een VPN voorkom je in veel gevallen spam en wordt het gevaar gehackt te worden een stuk kleiner. Je ziet het, een VPN kan echt de moeite waard zijn.

Wat als ik de Amerikaanse Netflix wil kijken?

Dan kun je gewoon inloggen op een Amerikaanse server en gebruik maken van de Amerikaanse Netflix. Het voordeel hiervan is, dat series en films vaak eerder in Amerika op Netflix komen dan in Nederland. Zeker wanneer je met smart aan het wachten bent op een nieuw seizoen van jouw favoriete serie is dit de moeite waard.

Hoe kies ik een VPN?

Je kunt naar bovenstaande site gaan en daar eens rustig kijken naar de verschillende opties en prijzen. Je ziet hier bijvoorbeeld altijd de meest actuele aanraders. De prijzen staan er gewoon bij en ook wat je krijgt voor dat bedrag per maand. Zelfs de looptijden van de abonnementen staan erbij. Je weet dan precies waar je aan toe bent.

Maar wat nu als je totaal geen verstand hebt van technische zaken? Kan je dan ook zelf een VPN regelen? Natuurlijk kan jij dat! Je kunt bijvoorbeeld een proefabonnement afsluiten. Zo kun je goed uitzoeken wat bij jou en je internetgedrag past.

Er is in ieder geval geen reden waarom jij geen Nederlandse Netflix kunt kijken tijdens je skivakantie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in