Nieuwsalert per mail ontvangen

Verse sneeuw in aantocht

Het gaat weer sneeuwen in Karinthie! Vooral goed bericht voor hen die ook moeten autorijden, de sneeuw valt op de bergen (plm. 700 meter hoogte).De wegen zijn dus goed te berijden en het Nassfeld fantastisch om te skien! Vanaf vanmiddag (19/1) wordt er weer sneeuw verwacht; geen abnormale hoeveelheden, maar dagelijks een vers portie sneeuw. Sneeuw is net als groente, je hebt er iedere dag wat van nodig (maar ook weer niet te veel, ha,ha!).
De pisten zijn in prima conditie, officieel in de krant gepubliceerd over het Nassfeld:
Schneetyp          : griffig
Pistenzustand   : sehr gut
Talabfart             : gut (ben ik een wat middelmatige skier en noem het redelijk) 

Overdag is het prachtig weer met zon (soms wat bewolking), in de namiddag en later sneeuwt het. De oostenrijkse aboriginals hebben het koud en lopen met dikke jassen, sjawls en mutsen; wij met een fleece-vestje en zitten buiten op het terras in het zonnetje (zijn afgehard door het NL-weer, met altijd wind!!). 
De komende dagen gaat het in meer of mindere mate sneeuwen. Er wordt gesproken over matige sneeuwval (ong.10-20 cm). Voor een goed vooruitzicht bekijken de kaertners de weersberichten van Italie.Volgens de hoge heren van het Nassfeld is sneeuw vanuit het zuiden beter dan uit het noorden. Wie zijn wij om het tegen te spreken?

Voor de autorijders: er is een mogelijkheid dat het in de lagere gebieden gaat regenen, houd dan rekening met eventueel gladde wegen. Ook is het goed om te weten, dat er voor iedere inzittende in de auto een zgn. veiligheidsvest aanwezig moet zijn en een goed gevulde verbandtrommel. PS: mocht je op de pisten gaan eten en je bestelt Kaiserschmarrn, denk dan nog eens aan ons! 

Bis bald!

Das Kleine Paradies.com

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in