Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Verbinding tussen Mayrhofen en Hochzillertal voorlopig op pauze

Wintersportredacteur

De plannen voor een verbinding tussen Mayrhofen en Hochzillertal lopen al bijna een jaar, maar het project staat voorlopig op pauze. Niet alle grondbezitters, gemeentes en belanghebbende verenigingen zijn het eens met het project. Dat meldde Meinbezirk.at gisterochtend.

Vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat de Mayrhofner Bergbahnen en Bergbahnen Hochzillertal plannen hadden voor een eventuele verbinding tussen beide gebieden. De nieuwe verbinding zou niet alleen een groter skigebied moeten realiseren, deze zou er ook voor moeten zorgen dat het verkeer in het dal beter geregeld wordt.

Onderhandelingen

De afgelopen tijd zijn de Marhofner Bergbahnen en Bergbahnen Hochzillertal in onderhandeling geweest met de grondbezitters. De nieuwe verbindingslift loopt over een stuk grond op de Schwendberg en de bezitters zijn nog niet akkoord met het idee. Dat is het eerste obstakel waar de organisatie mee te maken heeft.

Hippach niet akkoord

Eén van die grondbezitters is de gemeente Hippach. Zij zijn eigenaar van het tussenstuk tussen de de liften. Dit betekent dat het project zonder hun medewerking niet door kan gaan. Vooralsnog lijkt dat het geval te zijn, want tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad is er met 8 tegen 3 tegen het project gestemd. Ook de alpenvereniging in Hippach heeft zich duidelijk tegen het project uitgesproken. Betekent dit het officiële einde van de verbinding tussen beide skigebieden?

Geen prioriteit

Josef Reiter, directeur van de Mayrhofner Bergbahnen gaf aan dat de verbinding op dit moment ook geen prioriteit heeft. ‘Op dit moment heeft het komende winterseizoen al genoeg uitdagingen en focussen we ons daar volledig op. Het is nu prioriteit dat we komende winter veilig doorkomen en dat vereist al onze inzet.’, aldus Reiter. Het project wordt dus, net als een aantal andere projecten, voorlopig op pauze gezet.

Mayrhofen gooit het roer om

Aankomende winter gaat er het een en ander veranderen in Mayrhofen. In het kader van een ‘rustiger toerisme’, is het vanaf 18.00 uur verboden om nog op skischoenen door het dorp te lopen. Ook is er een verbod op alcohol in de buitenlucht vanaf 23.00 uur. Je mag dus alleen nog een drankje drinken binnen in een restaurant of bar. Doe je dit wel, dan kun je rekenen op een pittige boete. Meer informatie lees je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in