Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mayrhofen en Hochzillertal in de toekomst verbonden?

Wintersportredacteur

De verbinding tussen het Pitztal en het Ötztal is op dit moment onderwerp van gesprek, maar er gaan inmiddels ook al geruchten over iets anders. Het is nog slechts een idee en niks is zeker. Maar het zou zomaar kunnen dat er ooit een verbinding komt tussen Hochzillertal en Mayrhofen. Hoe dat zit?

Verbinding Mayrhofen Hochzillertal

Al langer gaan er geruchten over een verbinding tussen Mayrhofen en Hochzillertal. Dat meldt TT.at gisteren in een exclusief nieuwsbericht. Inwoners van het Zillertal melden dat beide skigebieden bepaalde nieuwe liften niet voor niets hebben gebouwd. Josef Reiter, bestuur Mayrhofner Bergbahnen, bevestigt aan de Oostenrijkse nieuwswebsite dat er inderdaad de intentie is om de haalbaarheid van de fusie te onderzoeken.

Voor- en nadelen onderzocht

Op dit moment wordt er schijnbaar uitvoerig gekeken naar alle voor- en nadelen op ecologisch en economisch gebied. Volgens Heinz Schultz, eigenaar van skigebied Hochzillertal, is één van de voordelen dat met een dergelijke verbinding het verkeer in het dal beter wordt geregeld.

Eerst verbinding Hochzillertal Spieljoch

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, is men al een lange tijd bezig met een verbinding tussen Hochzillertal en de Spieljoch. Een 3S-Bahn moet beide skigebieden gaan verbinden, maar helaas is de realisatie ervan nog steeds niet goedgekeurd. Toch is Schultz wel positief over dat deze verbinding er gaat komen. In het voorjaar van 2020 wordt er aanvraag gedaan bij het natuurbehoud. Deze verbinding zou het in de toekomst mogelijk maken om van Fügen naar Tux te skiën.

Een projectidee

Josef Reiter geeft duidelijk aan dat alles nog openstaat. Er wordt dus ook nog geen ja of nee gezegd op de mogelijke verbinding. De plannen zijn er en alle mogelijkheden worden momenteel samen met de autoriteiten en deskundigen bekeken. Het is op dit moment echt alleen nog maar een projectidee.

Wel is inmiddels met een aantal grondeigenaren gesproken. Over de concrete plannen houden beide partijen hun mond.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in